Η Barbie παρουσιάζει την Chelsea, την πρώτη κούκλα με σκολίωση, συνεχίζοντας να πρεσβεύει τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη.

Από το 1959, σκοπός της Barbie είναι να εμπνεύσει κάθε κορίτσι να γίνει ό,τι ονειρεύεται. Αυτό το μήνυμα είναι και πάλι επίκαιρο, καθώς φέτος παρουσιάζει την πρώτη κούκλα με κηδεμόνα σκολίωσης, εμπνέοντας τα παιδιά να δημιουργούν ιστορίες και να γνωρίζουν τον κόσμο γύρω τους, μέσα από το παιχνίδι με κούκλες.

Περισσότερα από 100.000 παιδιά διαγιγνώσκονται με σκολίωση κάθε χρόνο στις Η.Π.Α.* Με τη δημιουργία της Chelsea με σκολίωση, μιας κούκλας με καμπυλότητα στη σπονδυλική στήλη και με αποσπώμενο κηδεμόνα, η Barbie συνεχίζει να ενθαρρύνει τα παιδιά να παίζουν με κούκλες που αντικατοπτρίζουν στοιχεία του εαυτού τους και εξοικειώνονται με τη χρήση ορθοπεδικού εξοπλισμού, όπως είναι ο κηδεμόνας σπονδυλικής στήλης ή σκολίωσης.

Κατά τον σχεδιασμό της νέας κούκλας, η Mattel συνεργάστηκε με τον νευροχειρουργό και ειδικό στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης, Δρ. Λουκ Μασίζιν, ο οποίος έδινε συμβουλές στους σχεδιαστές, καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης της κούκλας.

Η κούκλα Chelsea με σκολίωση σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στο ταξίδι του brand που έχει ως στόχο να αυξήσει την εκπροσώπηση στις κούκλες, προσφέροντας μεγαλύτερη ποικιλία με περισσότερες από 175 εμφανίσεις. Η σκολίωση εμφανίζεται δέκα φορές πιο συχνά στα κορίτσια σε σχέση με τα αγόρια και η Chelsea ήταν η τέλεια ευκαιρία για να διευρυνθεί αυτή η εκπροσώπηση.

Η Lisa McKnight, SVP και Global Head of Barbie & Dolls της Mattel δήλωσε, «Πιστεύουμε στη δύναμη της εκπροσώπησης και δεσμευόμαστε να δημιουργούμε κούκλες με ποικιλία στην εμφάνιση, ώστε τα παιδιά να μπορούν να δουν τον εαυτό τους στην Barbie. Αυτό γιορτάζουμε σήμερα, με τη μικρή αδερφή της Barbie, την Chelsea. Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε την πρώτη κούκλα με αποσπώμενο κηδεμόνα πλάτης, αντικατοπτρίζοντας έτσι τον κόσμο που βλέπουν τα παιδιά γύρω τους. Η κούκλα Chelsea δημιουργεί ακόμα περισσότερους τρόπους για να εξάψει τη φαντασία των παιδιών ενώ παράλληλα τα βοηθάει να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες και ιδίως την ενσυναίσθηση, μέσω του παιχνιδιού με κούκλες»

Η κούκλα έχει ύψος 15 εκατοστά, φοράει ροζ φόρεμα, λευκά παπούτσια και έχει αποσπώμενο πράσινο κηδεμόνα.