Αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από την αποστολή Apollo 11, οι φωτογραφίες ακόμα έχουν τεράστια αξία. Πρόσφατα, ο οίκος Bonhams πλειοδότησε μία ιστορική φωτογραφία, που τραβήχτηκε στο διάστημα, στο αστρονομικό ποσό των 19.125 δολαρίων.

Ο λόγος για την πρώτη selfie που τραβήχτηκε στο διάστημα. Η φωτογραφία αυτή αποτυπώθηκε σε ένα απλό φωτογραφικό χαρτί Kodak διαστάσεων μόλις 204x254mm, και τραβήχτηκε από τον Buzz Aldrin.

H selfie

Μία ακόμα φωτογραφία

Η παρακάτω φωτογραφία τέθηκε σε δημοπρασία από τον οίκο Bonhams, περιλαμβάνει τα κόκκινα σημάδια αναγνώρισης της NASA και παρουσιάζει ένα διαφορετικό κροπάρισμα. Η εκτύπωση έχει μέγεθος 204 x 254 χιλιοστά. Αναμένεται να πιάσει 20.000 με 30.000 δολάρια, με τιμή έναρξης τις 10.000 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017, ο οίκος Sotheby’s είχε δημοπρατήσει άλλη φωτογραφία του Buzz Aldrin, την οποία όμως είχε τραβήξει ο Neil Armstrong κατά τη διαστημική του βόλτα. Δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό της πώλησης της συγκεκριμένης φωτογραφίας, ωστόσο εκτιμάται πως «έπιασε» μεταξύ 3.000 και 5.000 δολαρίων.

Στα πενήντα χρόνια από την ολοκλήρωση της αποστολής Apollo 11, ο οίκος Bonhams πλειοδότησε και κάποια δείγματα από το έδαφος της σελήνης που είχαν συλλέξει ο Armstrong και ο Aldrin, έναντι 1,2 εκατ. δολαρίων.