Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Λήμνου προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έως τις πρώτες βραδινές ώρες στην περιοχή τους.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) έως τις πρώτες βραδινές ώρες στη Λήμνο.

Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης η ΕΜΥ για την κακοκαιρία ARIEL τονίζοντας ότι από το απόγευμα της Πέμπτης θα αρχίζει να εξασθενεί.

Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με το meteo ήδη από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης  η κακοκαιρία ARIEL επηρεάζει περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, τα νότια νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr αξιοποιώντας δορυφορικά δεδομένα και το εκτεταμένο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών που έχει αναπτύξει, δημιούργησε την νέα υπηρεσία “METEONOW”.

Με χρήση δεδομένων του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat – 11 και εξειδικευμένου λογισμικού απεικονίζονται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης στα διάφορα τμήματα της χώρας. Στους ίδιους χάρτες, οι οποίοι ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά, σημειώνονται και οι θέσεις όλων των ενεργών μετεωρολογικών σταθμών του δικτύου καθώς και αυτών που καταγράφουν βροχόπτωση ή χιονόπτωση.

Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου υπήρξε πιθανότητα βροχόπτωσης καθώς και οι σταθμοί όπου καταγράφηκε βροχόπτωση κατά το διάστημα 09:15 – 10:10 της Πέμπτης 01/12.