Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε η πρεμιέρα του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με τον Ένερ Βαλένσια να… οργιάζει, το Εκουαδόρ, έριξε στο καναβάτσο το Κατάρ (0-2).

Η ομάδα του Γκουστάβο Αλφάρο έκανε ότι ήθελε στο χορτάρι του Al Bayt Stadium και με συνοπτικές διαδικασίες, έβαλε στα δίχτυα τους Καταριανούς. Οι γηπεδούχοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο ματς, με αποτέλεσμα να «παραδοθούν» από νωρίς στις ορέξεις του Εκουαδόρ. Μάλιστα, το Κατάρ έγραψε και αρνητική ιστορία στο Μουντιάλ, καθώς έγινε η πρώτη διοργανώτρια που χάνει στην πρεμιέρα.

Ηταν ξεκάθαρο πως το Κατάρ ήθελε, αλλά δεν… μπορούσε, με τον Ενερ Βαλένσια να αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Τι έκανε ο άσος της Φενέρμπαχτσε. Σημείωσε δύο γκολ σβηστά (με πέναλτι και τρομερή κεφαλιά), οδηγώντας την ομάδα του στην πρώτη της νίκη στην εφετινή διοργάνωση. Παρόλα αυτά, το ματς δεν ολοκληρώθηκε και με τον καλύτερο τρόπο για τον 33χρονο, που αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο.

One Valencia show

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ποια είναι η πιο έτοιμη και έμπειρη ομάδα στο Al Bayt Stadium. Το Εκουαδόρ μπήκε με άγριες διαθέσεις, κλείνοντας στα καρέ του το Κατάρ.

Μόλις στο 3ο λεπτό, η ομάδα του Γκουστάβο Αλφάρο άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Βαλένσια. Παρόλα αυτά και μετά από… παρέμβαση του ημιαυτόματου οφσάιντ, ο Ορσάτο ακύρωσε το τέρμα.

Το Εκουαδόρ ήταν συνεχώς στην επίθεση, με το Κατάρ να δυσκολεύεται να κρατήσει μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι ασκούσαν συνεχώς πίεση στους οικοδεσπότες, με τη δικαίωση να έρχεται στο 16ο λεπτό. Ο Ενερ Βαλένσια κέρδισε το πέναλτι από τον τερματοφύλακα και με ψύχραιμη εκτέλεση, έγραψε το 0-1.

Το ματς ήταν μονόλογος στο πρώτο ημίχρονο, με τους Καταριανούς να αδυνατούν να περάσουν τη σέντρα. Κάπως έτσι, στο 32ο λεπτό ήρθε και το δεύτερο γκολ του Εκουαδόρ, που έφερε και πάλι την υπογραφή του Βαλένσια. Υπέροχη σέντρα από τα δεξιά, τρομερή κεφαλιά του άσου της Φενέρμπαχτσε και 0-2 στο Al Bayt Stadium. Το Εκουαδόρ έκανε ότι ήθελε στο πρώτο μέρος, με το Κατάρ να απειλεί με τον αμαρκάριστο Αλμοέζ Άλι στις καθυστερήσεις.

Λίγα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο το Εκουαδόρ κατέβασε… στροφές. Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με το Κατάρ να κερδίζει μέτρα στο χορτάρι του Al Bayt Stadium.

Στο 55′ το Εκουαδόρ σπατάλησε καλή ευκαιρία για το 0-3. Ωραία προσποίηση και σουτ του Ιμπάρα, με τον Αλσιμπ να λέει «όχι».

Οι ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, με τους δυο προπονητές να προχωρούν σε αλλαγές προσώπων.

Το Κατάρ προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να βρει το παρθενικό του γκολ, αλλά οι παίκτες του Σάντσες ήταν απελπιστικά άστοχοι. Το σουτ του Αφίσ στο 75′ πέρασε αρκετά άουτ, με τους οικοδεσπότες να χάνουν την καλύτερή τους ευκαιρία στο 86ο λεπτό.

Ο Μουντάρι έφυγε στην πλάτη της άμυνας, σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Γκάλιντες. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο ματς, με το Εκουαδόρ να κάνει ιδανική εκκίνηση στο Μουντιάλ.

ΚΑΤΑΡ (5-3-2): Αλ-Σιμπ, Μπασάμ Αλ-Ραουί, Κουκί, Αμπντελκαρίμ Χασάν, Πέδρο Μιγκέλ, Αμπντουλαζίζ Χατίμ, Μπουντιάφ, Αλ-Χαϊντός (72’ Ουάντ), Χομάμ Αλ-Αμίν, Αλί Αλμόεζ (72’ Μουντάρι), Αφίφ.

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ (Γκουστάβο Αλφάρο, 4-4-2): Γκαλίντες, Πρεσιάδο, Τόρες, Χινκαπιέ, Εστουπινιάν, Πλάτα, Μέντες, Καϊσέδο (90’ Φράνκο), Ιμπάρα (67’ Σαρμιέντο), Εστράδα (90’ Ροντρίγκες), Βαλένσια (77’ Σιφουέντες).