Προετοιμασία 15΄ Αναμονή τουλάχιστον 8 ώρες, Μαγείρεμα περίπου 45΄

ΥΛΙΚΑ (για 2-4 μερίδες)

400 γρ. άσπρα, ψιλά φασόλια

150 γρ. πέστο βασιλικού, έτοιμο, από το σουπερμάρκετ

50 γρ. φέτα, σε τρίμμα

1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Αλάτι, μαύρο πιπέρι

2 κ.γ. άνηθος, ψιλοκομμένος

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ (τουλάχιστον 8 ώρες), σε άφθονο νερό. Την επομένη τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 45 λεπτά (εξαρτάται ο χρόνος από τα φασόλια, απλώς προσέχουμε να μην τα παραβράσουμε). Σουρώνουμε καλά.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα φασόλια με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Η σαλάτα τρώγεται ζεστή και κρύα.