Ο Έλον Μασκ επανήλθε στην αρχική του πρόταση να συνεχίσει τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter προσφέροντας 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, η πρόταση έγινε μέσω επιστολής προς το Twitter, σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Η τιμή της μετοχής του Twitter εκτινάχθηκε κατά 12,7% στα 47,93 δολάρια πριν η διαπραγμάτευσή της σταματήσει στο άκουσμα της πρότασης.

Λίγο πριν τη δικαστική μάχη

Η είδηση ​​έρχεται λίγο πριν την πολυαναμενόμενη δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ του Μασκ και του Twitter σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ στις 17 Οκτωβρίου, κατά την οποία η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης επρόκειτο να ζητήσει εντολή που θα οδηγούσε τον Μασκ να κλείσει τη συμφωνία στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, οι δικηγόροι του δισεκατομμυριούχου κοινοποίησαν την πρόταση στους δικηγόρους του Twitter τη νύχτα της Δευτέρας και παράλληλα κατέθεσαν μια επιστολή προς το Δικαστήριο του Ντέλαγουερ πριν την έκτακτη ακρόαση για το θέμα, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη.

Εάν το Twitter αποδεχτεί την πρόταση, οι δύο πλευρές δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουν στην πενθήμερη δίκη χωρίς ένορκους που θα ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου. Ωστόσο, δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία και η δίκη μπορεί να συνεχιστεί όπως είχε προγραμματιστεί.

Η πρόταση του Απριλίου και η υποχώρηση

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ είχε συμφωνήσει τον Απρίλιο να αγοράσει το Twitter έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά λίγες εβδομάδες αργότερα υποστήριξε ότι ο αριθμός των λογαριασμών bot ήταν πολύ μεγαλύτερος από την εκτίμηση του Twitter για λιγότερο από το 5% των χρηστών. Στοιχείο που φρέναρε τη διαδικασία.

Ωστόσο, τα spam bots δεν ήταν ο μόνος λόγος που έκανε τον Μασκ να υποχωρήσει από την πρόταση εξαγοράς. Ρόλο έπαιξε και η τιμή της μετοχής του Twitter που έπεσε δραματικά από την αρχική προσφορά εξαγοράς του τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση ότι πληρώνει υπερβολικά.

Παρ’ όλα αυτά, οι όροι της συμφωνίας ήταν τέτοιοι που καθιστούσαν εξαιρετικά δύσκολο για τον Μασκ να αποχωρήσει.