Προετοιμασία 5’, μαγείρεμα 7’

 

ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

80γρ σπεκ

40 γρ λιαστές ντομάτες

20γρ (περίπου 3 τεμάχια) φρέσκο κρεμμυδάκι

20ml ελαιολαδο

30ml λευκό κρασί

150ml ζωμό κότας σπιτικό ή από βιολογικό κύβο

40ml κρέμα γάλακτος

440 γρ. νιόκι πατάτας (φρέσκα)

20γρ παρμεζανα φρεσκοτριμμένη

40γρ γκοργκοτζόλα φρεσκοτριμμένη

2 πρεζες αλατι

2 πρεζες πιπερι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε σε μικρά κομματια (3 εκ) το σπεκ, τη λιαστή ντομάτα και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρουμε τα υλικά μας!

Όταν πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να  εξατμιστεί.  Στην συνέχεια, προσθέτουμε τον ζωμό και την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε τα νιόκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά και δημιουργηθεί η σάλτσα,  κατεβάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε την γκοργκοτζολα την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε!