Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο 14′ – 20′

ΥΛΙΚΑ  (για 2 μερίδες)

600 γρ. μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα χωρίς κόκαλο

50 γρ. ελαιόλαδο

Ανθός αλατιού

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το τσιμιτσούρι

5 σκελίδες σκόρδου χωρίς τη φύτρα

1 μέτριο, ξερό κρεμμύδι

1 ματσάκι μαϊντανός (περίπου 1 φλ.)

1 ματσάκι κόλιαντρο (περίπου 1 φλ.)

2 κ.σ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης

200 γρ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμός από λάιμ

2 κ.σ. ξύδι από κρασί

1 πιπεριά τσίλι ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τσιμιτσούρι: Ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το κόλιαντρο, τη ρίγανη και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μπλέντερ, αλλά στο παλμικό για να μην πολτοποιηθούν εντελώς. Θέλουμε απλώς να γίνουν ψιλοκομμένα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λάιμ, το ξύδι, το τσίλι, αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Το βάζουμε καλυμμένο με μια μεμβράνη στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.

Αλείφουμε την μπριζόλα με το ελαιόλαδο και την αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και όταν ζεσταθεί αρκετά ψήνουμε την μπριζόλα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά (7 – 10 λεπτά, ανάλογα με την προτίμησή μας). Οταν ψηθεί η μπριζόλα την αφήνουμε για λίγα λεπτά στην άκρη σκεπασμένη ώστε να σταθεροποιηθούν τα υγρά της. Την κόβουμε σε λεπτές φέτες, κάθετα στις ίνες της και τη σερβίρουμε με ένα μπολ από το τσιμιτσούρι. Επίσης, ως συνοδευτικό μπορούμε να φτιάξουμε μια σαλάτα με φρέσκια ρόκα, παρμεζάνα και μπαλσάμικο.