Διήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί, αρχής γενομένης από αύριο, ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό υφυπουργός Εξωτερικών θα βρεθεί στην Πόλη προκειμένου να παραστεί στη Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου που πραγματοποιείται την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο.

Στο περιθώριο της Σύναξης της Ιεραρχίας, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει επιμέρους συναντήσεις με διάφορους αρχιεπισκόπους, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψης του θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας.

Σημειωτέον ότι αυτή είναι η τέταρτη επίσκεψη του κ. Κατσανιώτη στην Κωνσταντινούπολη από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ενώ έχει επισκεφθεί και τα νησιά της Ίμβρου και της Τενέδου.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης

Μπαλουκλί
Αύριο, Πέμπτη, ο υφυπουργός θα επισκεφθεί το «Μπαλουκλί», το ελληνικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης και σημείο αναφοράς για την μειονότητα, το οποίο καταστράφηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε στις αρχές Αυγούστου. Ο κ. Κατσανιώτης θα ξεναγηθεί στο ίδρυμα από τον πρόεδρο του και θα ενημερωθεί για το σχέδιο ανοικοδόμησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», πέραν του τουρκικού κράτους, για την ανοικοδόμηση του νοσοκομείου έχουν προσφερθεί να συνδράμουν διαφορά ομογενειακά ιδρύματα. Όπως είναι λογικό, η Αθήνα παρακολουθεί με ενεργό ενδιαφέρον την όλη διαδικασία.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει «Το Βήμα», το ταξίδι του κ. Κατσανιώτη στην Πόλη κλείστηκε στις αρχές Αυγούστου, μετά από επικοινωνία του τελευταίου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται εν μέσω του κακού κλίματος που δημιουργεί και συντηρεί η Άγκυρα στα ελληνοτουρκικά. Το μήνυμα της Αθήνας ότι βρίσκεται δίπλα στην ελληνική ορθόδοξη μειονότητα και την στηρίζει παντοιοτρόπως είναι σαφές, σημείωναν αρμόδιες πηγές.