Αυξήθηκαν και πάλι τον Ιούλιο οι εξαγωγές ελβετικών ρολογιών, σχεδόν σε επίπεδα ρεκόρ, αφού οι πωλήσεις έφτασαν σε αξία στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ χρόνων, καθώς η ζήτηση για ακριβά ρολόγια όπως τα Rolex, Omega και Vacheron Constantin έχουν εκτιναχθεί.

Πιο συγκεκριμένα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 8,3% τον Ιούλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, ενώ η αξία των εξαγωγών έφτασε στα 2,2 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (περίπου 2,3 δισ. δολάρια), σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Ομοσπονδία της Ελβετικής Βιομηχανίας Ρολογιών.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αξία για τις εξαγωγές ελβετικών ρολογιών από τον Οκτώβριο του 2014.

Αιτία για την εκτίναξη της ζήτησης για πολυτελή ρολόγια είναι το γεγονός ότι αρκετοί είναι αυτοί θεωρούν τις ελβετικές μάρκες ρολογιών, από Rolex και Omega μέχρι Audemars Piguet και Patek Philippe, σαν μια καλή επένδυση για τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας.

Οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 13,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και παρέμειναν η μεγαλύτερη αγορά για τις εξαγωγές ελβετικών ρολογιών αφού ξεπέρασε την Κίνα, σε σχέση με πέρυσι. Η Κίνα που ανακάμπτει από τα περιοριστικά μέτρα λόγω Covid-19, αναδεικνύεται στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τις εξαγωγές ελβετικών ρολογιών.