Ενας από τους πολλούς ηθοποιούς που εμφανίζονται στην ταινία «Κάποτε στο Χόλιγουντ» (2019) του Κουέντιν Ταραντίνο, είναι ο Κλου Γκούλαγκερ, στο κύκνειο μάλιστα άσμα του. Ο Γκούλαγκερ κάνει ένα μόλις μικρό πέρασμα από την ταινία (παίζει έναν βιβλιοπώλη) και αυτό, κατά πάσα πιθανότητα να οφείλεται στην σινεφιλία του σκηνοθέτη που ως γνωστόν ανέκαθεν τιμούσε το κινηματογραφικό παρελθόν.

Περισσότερες από 160 ταινίες, τηλεταινίες και εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές είναι καταγεγραμμένες στην εργογραφία του Γκούλαγκερ, του οποίου ο διασημότερος ρόλος ήταν εκείνος του σαδιστή παρτενέρ του Λι Μάρβιν στην ταινία «Οι δολοφόνοι» (1964) του Ντον Σίγκελ, εμπνευσμένη από το διήγημα του Ερνεστ Χέμινγκουεϊ.

Γεννημένος στην Οκλαχόμα στις 16 Νοεμβρίου 1928, ο Γουίλιαμ Μάρτιν Γκούλαγκερ (το Κλου ήταν το παρατσούκλι του και προέρχεται από ένα είδος πουλιών) μεγάλωσε στο ράντσο του θείου του και αφού πέρασε δύο χρόνια στο σώμα των πεζοναυτών του αμερικανικού στρατού, βρήκε τον δρόμο του ως ηθοποιός, παίζοντας αρχικώς μικρούς ρόλους σε σειρές της τηλεόρασης όπως η γουέστερν «Wanted Dead or Alive» και η γκανγκστερική «The Untouchables» όπου υποδύθηκε τον γκάνγκστερ Μαντ Ντογκ Κολ. Μεγάλη επιτυχία της καριέρας του ήταν ο ρόλος του Μπίλι The Kid στην γουέστερν σειρά «The tall man» και εκείνος του βοηθού σερίφη Εμετ Ράικερ στην σειρά «The Virginian».

Εκείνη την εποχή η τηλεταινία «Οι δολοφόνοι» του Ντον Σίγκελ, είχε κάνει πολύ θόρυβο καθότι θεωρήθηκε πολύ βίαιη για να προβληθεί στην τηλεόραση οπότε παίχθηκε στα σινεμά. Η ταινία βοήθησε τον Γκούλαγκερ να γίνει πολύτιμο εργαλείο σε δευτεραγωνιστικούς ρόλους μεγάλων παραγωγών τόσο της τηλεόρασης όσο και του κινηματογράφου. Ανάμεσα στις πολύ γνωστές ταινίες του είναι το «Γυάλινο σπίτι» από το μυθιστόρημα του Τρούμαν Καπότε, η «Τελευταία παράσταση» του Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, η αστυνομική περιπέτεια «McQ», μια από τις τελευταίες ταινίες του Τζον Γουέιν, και δυο ταινίες της σειράς ταινιών τρόμου «Εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες».