Δραματικές είναι οι ώρες για τις περιοχές της Πεντέλης, του Γέρακα και της Παλλήνης λόγω των ανεξέλεγκτων πύρινων μετώπων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Λίγο μετά τις 6.30 το πρωί, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός αναφέρθηκε στην εξέλιξη της φωτιάς καθώς και τις δυνάμεις που βρίσκονται στο πεδίο ώστε να γίνουν προσπάθειες να περιοριστεί.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός στη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνούσαν τη νύχτα ακόμη  και τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Η φωτιά καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση γεγονός που καθιστούσε την αντιμετώπιση της εξαιρετικά δύσκολη.

«Πρώτη προτεραιότητα ήταν η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Και η προστασία υποδομών ζωτικής σημασίας. Έχουν πραγματοποιηθεί  600 απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλές σημείο. Απεστάλησαν 5 μηνύματα από το 112 στη διάρκεια της νύχτας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τιτάνια επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, έχουν καταγραφεί ζημιές σε κατοικίες και η καταγραφή θα γίνει μετά τον έλεγχο της πυρκαγιάς.

«Βρίσκονται όλοι στο πεδίο. Επιχειρούν 485 πυροσβέστες και 120 οχήματα, ενώ στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες» .

Πρόσθεσε ακόμη πως η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει όλο το δυναμικό της ενώ δυνάμεις έχουν προωθηθεί στα πύρινα μέτωπα από αρκετές περιφέρειες. Κατέληξε λέγοντας ότι μέχρι στιγμής επιχειρούν  3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν και τα εναέρια μέσα.