Νέα αιτήματα, από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, για ονομαστική ψηφοφορία, μετά το αίτημα του ΚΚΕ, κατατέθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας «Νέοι Ορίζοντες στα ΑΕΙ: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσής τους με την κοινωνία».

Όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο της Ολομέλειας, η ονομαστική ψηφοφορία θα ξεκινήσει περίπου στις 8 το βράδυ.

Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε το ΚΚΕ – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, είχε υποβάλει αίτημα ονοματικής ψηφοφορίας, τόσο επί της αρχής του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα πανεπιστήμια, όσο και επί του άρθρου 296 για τα πανεπιστημιακά δάση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

«Δεν νομιμοποιούμε το έκτρωμα»

Την ίδια ώρα, αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή κατά την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια προανήγγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, συνέδεσε την αποχώρηση του κόμματος και με τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου για το Πολυτεχνείο, που προκάλεσαν σάλο αντιδράσεων.

«Δεν μπορούμε να σας νομιμοποιήσουμε. Σήμερα, δεν θα είμαστε εδώ όταν θα ψηφίζετε αυτό το έκτρωμα για τη δημόσια εκπαίδευση. Θα σας αφήσουμε μόνους σας, με τους υβριστές της Δημοκρατίας», τόνισε χαρακτηριστικά στο τέλος της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας.