Ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ της Βρετανίας σκόρπισε η ανακοίνωση από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για την «δυσφορία» που αισθάνθηκε στη διάρκεια των σημερινών εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 70 ετών στον βρετανικό θρόνο (Πλατινένιο Ιωβηλαίο).

Η 96χρονη βασίλισσα δεν πρόκειται να παραστεί στην αυριανή λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου.

Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ

«Η βασίλισσα απήλαυσε σήμερα την παρέλαση και την αεροπορική επίδειξη, αλλά αισθάνθηκε κάποια δυσφορία» αναφέρει η ανακοίνωση των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και συμπληρώνει:

«Λαμβάνοντας υπόψη το ταξίδι και την δραστηριότητα που απαιτείται για την αυριανή συμμετοχή της στη Λειτουργία των Ευχαριστιών στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, η Αυτής Μεγαλειότης αποφάσισε με μεγάλη απροθυμία να μην παραστεί».

Νωρίτερα σήμερα, η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίσθηκε στον εξώστη των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ κατά την πρώτη ημέρα των εορτασμών για τα 70 χρόνια της βασιλείας της, επευφημούμενη από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί. Η 96χρονη βασίλισσα στεκόταν ακίνητη και στηριζόταν σε ένα μπαστούνι.

Εν συνεχεία παρακολούθησε μια υπερπτήση αεροσκαφών της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF), συνοδευόμενη από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που έχουν επίσημα καθήκοντα και από τα παιδιά τους.