Ο Ρωσικός στρατός συνεχίζει το σφυροκόπημα στο Ντονμπάς, όπου μία μετά την άλλη οι Ουκρανικές πόλεις πέφτουν στα χέρια των Ρώσων.

Σε μία νέα επίδειξη δύναμης, η Μόσχα έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τη δοκιμή του Ζιρκόν, του υπερηχητικού πυραύλου που ο Πούτιν έχει χαρακτηρίσει «τη νέα γενιά των ασυναγώνιστων όπλων του».

Η πόλη Λίμαν απελευθερώθηκε πλήρως από τους Ουκρανούς εθνικιστές. Ο Ουκρανικός στρατός προσπαθεί να απαντήσει στις ρωσικές επιθέσεις και να εμποδίσει την προέλαση των Ρώσων στο Σλοβιάνσκ.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δηλώνει βέβαιος ότι η Ουκρανία θα κερδίσει τελικά τον πόλεμο, ενώ το Πεντάγωνο διαβεβαιώνει ότι συνεχίζονται οι αποστολές όπλων στο Κίεβο από την Ουάσιγκτον και άλλες Δυτικές χώρες. «Η Ουκρανία θα κερδίσει σίγουρα τον πόλεμο. Το θέμα είναι με τι κόστος και πότε» λέει σχετικά.

Την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και την έναρξη διαπραγματεύσεων ζήτησαν από τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο Σολτς και ο Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 80 λεπτών.

Ο Πούτιν απάντησε ότι είναι «επικίνδυνη» η απόφαση της Δύσης να δίνει όπλα στην Ουκρανία και διαβεβαίωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να αυξήσει τις εξαγωγές προϊόντων αν αρθούν οι κυρώσεις. Λίγο μετά απευθύνθηκε στους συνοριοφύλακες.

«Σύντροφοι, η αποστολή σας είναι εξαιρετικά σημαντική τώρα, δεδομένης της άνευ προηγουμένου πολιτικής, οικονομικής και πληροφοριακής πίεσης στη χώρα μας και την αύξηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ κοντά σα ρωσικά σύνορα» επισήμανε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Για πρώτη φορά μετά την κατάληψη της Μαριούπολης, μπήκε πλοίο στο λιμάνι για να φορτώσει μέταλλα με κατεύθυνση το Ροστόφ, με τους Ουκρανούς να μιλούν για ένα ακόμα πλιάτσικο των Ρώσων.