Γιατί ο Μπακογιάννης δεν «αδελφοποιεί» την Αθήνα με το Κίεβο;

Εκεί τα πεζοδρόμια -όσα δεν έχουν βομβαρδιστεί- είναι και πιο πλατιά και πιο βατά. Εκεί -λόγω πολέμου- ο Δήμος δεν έχει «κερδοσκοπήσει» δίνοντας άδεια για τραπεζοκαθίσματα σε βαθμό που να περπατάει κανείς στο οδόστρωμα, κινδυνεύοντας από τους ντελιβεράδες. Εκεί, ούτε ενδείξεις στην πατούσα για τους τυφλούς -ιδέα του Αβραμόπουλου- διαθέτουν. Ούτε τις λακκούβες που σε οδηγούν στο ΚΑΤ. Και οι δρόμοι όσοι δεν έχουν ασφαλτοστρωθεί για το θεαθήναι, όπως η Πανεπιστημίου, είναι πολύ χειρότεροι.

Ακόμα και ο δρόμος που οδηγεί στο σπίτι του Πρωθυπουργού, η Δημοκρίτου, έχει ασφαλτοστρωθεί από την Τσακάλωφ και μετά. Και δεν συζητώ για τα πάρκα και τα άλση, όπως του Λυκαβηττού, που οι εργολάβοι τα έχουν καταστρέψει εξαιτίας των επερχόμενων πυρκαγιών, πράγμα που σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί δεν ρίχνουν σε όλο το λόφο μπετόν για να τελειώνουμε. Οι Υπηρεσίες των λεγόμενων Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, π.χ. η ΕΥΔΑΠ, κόβουν το νερό και η απάντηση που δίνουν στον ενδιαφερόμενο είναι ένα «προς το μεσημέρι…». Η Cosmote περνάει οπτικές ίνες διαλύοντας τους ήδη διαλυμένους δρόμους από Υπηρεσίες που προηγήθηκαν. Τον θόρυβο και τη σκόνη θα τη ζήλευε το Κάιρο.

Οι φωνασκίες των Ρομά με τα Datsun ξεκινάνε από νωρίς το πρωί. Κι οι Ρουμάνοι ακορντεονίστες προς το απόγευμα παρηγορούν τους κατοίκους -μιλώ για την περιοχή του Λυκαβηττού που διαμένω- αιωνίως με την «Παλόμα» ή «Τα παιδιά του Πειραιά».

Το επιμύθιο; Ο Αρναούτογλου τα βράδια ειδοποιεί για την κατακόρυφη άνοδο της θερμοκρασίας. Τουλάχιστον στο Κίεβο έχουν δροσιά.