Στη Βουλή έφτασε η αποστολή αμυντικού οπλισμού στην Ουκρανία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή, έπειτα από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία».

«Το αμυντικό υλικό χορηγείται από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα και δεν αποδυναμώνει ούτε κατ’ ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά της» συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στην ερώτηση που έκαναν οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας και ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της ΕΕ που πράττουν το ίδιο» πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο δεν ενημερώνει για τις κινήσεις του και τα μαθαίνουν από τους… ξένους.

«Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως επιλέγει τη σιωπή αναφορικά με τις αποστολές οπλισμού στην εμπόλεμη Ουκρανία όμως δεν κάνει το ίδιο και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν που «κάρφωσε» τη χώρα μας» υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Πληροφορηθήκαμε έτσι από τον υπουργό μιας τρίτης χώρας ότι η χώρα μας έχει ανακοινώσει την αποστολή νέου βαρύτερου οπλισμού στην Ουκρανία, για την οποία δεν υπάρχει στην Ελλάδα καμιά ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού» σημείωσε η Κουμουνδούρου.