ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ

Μυρωδάτο γιαούρτι με φρούτα

Φτιάχνουμε μια πλούσια φρουτοσαλάτα και την ενώνουμε με ένα μοναδικό σιρόπι μαστίχας και στραγγιστό γιαούρτι. Εξαίσιο!

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 15’, Μαγείρεμα 15-20’

ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

6 κεράσια, χωρίς το κουκούτσι, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 μέτριο ροδάκινο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους

2 βερίκοκα κομμένα σε μικρούς κύβους

2 μούσμουλα κομμένα σε μικρούς κύβους

1 ακτινίδιο κομμένο σε μικρούς κύβους

6-8 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο

Φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο, για το γαρνίρισμα

Για το σιρόπι μαστίχας

485 ml νερό

200 γρ. ζάχαρη

Χυμός από ένα μέτριο πορτοκάλι

1 γεμάτο κ.γ. σκόνη μαστίχας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σιρόπι μαστίχας: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τη μαστίχα και ανακατεύουμε. Βάζουμε και πάλι την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για ακόμη 5-10 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει προτού το ανακατέψουμε με τα φρούτα.

Σύνθεση

Κόβουμε τα φρούτα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ μαζί με τα φύλλα δυόσμου και 200 ml σιρόπι μαστίχας (το υπόλοιπο το φυλάμε για επόμενη φορά – διατηρείται στο ψυγείο σε γυάλινο δοχείο για αρκετές ημέρες). Μοιράζουμε το γιαούρτι σε δύο μπολ, στο καθένα τους προσθέτουμε από μισή φρουτοσαλάτα και περιχύνουμε με το σιρόπι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk