Γνωστή δεξιοτέχνης του οργάνου σιτάρ, η Ινδή μουσικός Ρέσμα Σριβαστάβα πρόκειται να εμφανιστεί στην Αθήνα για να λάβει μέρος σε ένα ρεσιτάλ στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, την Τρίτη 3 Μαΐου στις 20:30.

Το μουσικό ταξίδι της Ρέσμα Σριβαστάβα Πιζάνις που γεννήθηκε σε μια οικογένεια μουσικών στο Αλαχαμπάντ της Βόρειας Ινδίας, άρχισε όταν ήταν έξι μόλις ετών.

Δύο χρόνια αργότερα, η Σριβαστάβα έδωσε την πρώτη της παράσταση και σήμερα θεωρείται καλλιτέχνης πρώτης γραμμής με μάστερ στη μουσική, πληθώρα βραβείων και πολλές παραστάσεις στην Ινδία και στο εξωτερικό.

Η ειδικότητά της είναι η κλασική Ινδική μουσική, και η παρουσία της στο Ινδικό ραδιόφωνο και την Ινδική τηλεόραση, συχνή. Να σημειωθεί ότι η κλασική ινδική μουσική έχει τις ρίζες της ως εργαλείο διαλογισμού για την επίτευξη της αυτοπραγμάτωσης

Ως γνωστόν το σιτάρ αποτελεί το πιο αναγνωρίσιμο σε σχήμα και ηχόχρωμα όργανο της βόρειας Ινδίας και του Πακιστάν. Η παγκόσμια αναγνώριση του οργάνου ήρθε τον 20ό αιώνα, όταν ο ήχος του χρησιμοποιήθηκε από πολλά συγκροτήματα της δυτικής ροκ μουσικής, με χαρακτηριστικό παράδειγμα των Beatles. Ο πιο γνωστός εκπρόσωπος του οργάνου, παραμένει ο Ραβί Σανκάρ (1920 -2012).

(Περισσότερες πληροφορίες: http://www.reshmasrivastava.com/ )

ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Τρίτη 3 Μαΐου 2022, ώρα 20.30

Τιμές εισιτηρίων:

Διακεκριμένη ζώνη: 15€

Πλατεία: 12€

Μειωμένο (φοιτητές, άνω των 65 ετών) / Εξώστης: 10€

Προπώληση εισιτηρίων:

TICKETSERVICES

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Τηλεφωνικά: 2107234567

Online: www.ticketservices.gr