Ποιον ή ποια λοιπόν θα προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας για Γραμματέα του κόμματος; Ιδού η απορία που δεν απασχολεί μόνον τους συριζαίους, αλλά γενικά τους πολιτικούς. Δεν είναι λίγοι (κυρίως από τους λεγόμενους προεδρικούς) που προεξοφλούν από τώρα ότι ο (απερχόμενος) Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος θα παραμένει για άλλη μια θητεία. Μάλιστα για να γίνουν πιο πειστικοί αναφέρουν ότι στη νέα του θητεία θα έχει και αυξημένες αρμοδιότητες αυτής της νευραλγικής Οργανωτικής Γραμματείας όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Είναι τα ίδια στελέχη που λένε ότι δεν «αλλάζεις Γραμματέα στο κόμμα σε προεκλογική περίοδο». Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Γιατί στο μυαλό του κ. Τσίπρα ουδείς γνωρίζει τι υπάρχει. Από εδώ και πέρα οι γνωρίζοντες καλά τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που γνωρίζουν τις συνιστώσες του, την «Ομπρέλα» του, αλλά και τον ίδιο τον Πρόεδρο, θέτουν ένα περίεργο ένα κουίζ για τη θέση του Γραμματέα. Προσοχή, δεν λένε ονόματα, αλλά προεξοφλούν ότι θα είναι πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής (αποδεκτό από όλες τις τάσεις και όχι μόνον από τους «προεδρικούς» που σάρωσαν στο Συνέδριο).

Κάνουν λόγο, για παράδειγμα, για δύο άνδρες και μια γυναίκα (που είναι υποψήφιοι). Ποιος ή ποια θα προκριθεί εξαρτάται εάν διαθέτει ορισμένα «προσόντα». Θα σας τα παρουσιάσω έτσι όπως ακριβώς μου τα είπαν: Να μην πολύ προεδρικός (για να έχει παρεμβατικότητα παντού), να μην είναι πολύ της εσωκομματικής αντιπολίτευσης (για τον ίδιο ακριβώς λόγο) και να διαθέτει οργανωτικά προσόντα ώστε να διαχειριστεί την προεκλογική περίοδο.

Είναι οι ίδιοι που αποκλείουν να είναι και πάλι ο κ. Τζανακόπουλος Γραμματέας του κόμματος.