Οι  Άγγελος Παπαδημητρίου, Ναταλία Σουίφτ,  Γιάννης Στάνκογλου, Έλενα Τοπαλίδου θα διαβάσουν ποίηση κατά την διάρκεια της εκδήλωσης “Ποίηση: Οδηγός επιβίωσης, εγώ και ο άλλος” που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας 21 Μαρτίου στην αίθουσα Τριανόν. H εκδήλωση που διοργανώνει Η Εταιρεία Συγγραφέων γίνεται με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης και στόχο έχει να προσκαλέσει το κοινό σε μια συναρπαστική περιήγηση με οδηγό ποιήματα από την παγκόσμια ποιητική δημιουργία όλων των εποχών. Ποιήματα τα οποία με τρυφερότητα, χιούμορ, σοφία και συμπόνια συνομιλούν με τον αποδέκτη και προσφέρουν παρηγοριά, συντροφικότητα αλλά και απαντήσεις σε μια σειρά από δύσκολες στιγμές και καταστάσεις του ανθρώπινου βίου.

«Σε αυτή την κοινή μας μοίρα η ποίηση, ψιθυρίζει τον δικό της λόγο που μας αγκαλιάζει σαν βάλσαμο, μας φωτίζει με ένα χαμόγελο ή απλώς μας σφίγγει το χέρι με ένα βλέμμα αναγνώρισης και αποδοχής» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εταιρεία Συγγραφέων. «Η θλίψη και το υπαρξιακό κενό, οι οικογενειακές σχέσεις, ο χωρισμός και η απώλεια, ο ερωτικός πόνος, η απογοήτευση, το πέρασμα του χρόνου, η μοναξιά και ο φόβος για το αύριο, η διαφορετικότητα, η ασθένεια, το άγχος, οι τύψεις και η αδράνεια και πολλά άλλα βάσανα και ανησυχίες είναι τα σημεία που μας ενώνουν με τους συνανθρώπους μας. Σε αυτή την κοινή μας μοίρα, η ποίηση ψιθυρίζει τον δικό της λόγο που μας αγκαλιάζει, σταλάζει πάνω μας σαν βάλσαμο, μας φωτίζει με ένα χαμόγελο, ή μας σφίγγει το χέρι με ένα βλέμμα αναγνώρισης και αποδοχής.»

H εκδήλωση πραγματοποιείται σε επιμέλεια της ποιήτριας Κατερίνα Ηλιοπούλου η οποία θα την παρουσιάσει μαζί με τον ποιητή Παναγιώτη Ιωαννίδη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δευτέρα 21/03/2022, 19.30

Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια)

Είσοδος ελεύθερη

*με όλους τους κανόνες υγειονομικής ασφάλειας που ισχύουν για τα θέατρα και τους κινηματογράφους