Η πολυπόθητη εκεχειρία στην Ουκρανία προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι τινάχτηκε στον αέρα τις δύο προηγούμενες ημέρες. Το πρωί της Δευτέρας η Ρωσία ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός σε τέσσερις πόλεις προκειμένου να δημιουργηθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι. Και ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις προκειμένου να μην ναυαγήσει ακόμα μία φορά η απόπειρα εκεχειρίας, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τις συνομιλίες σήμερα Δευτέρα στις 15:00.

Πότε αναμένονται οι διαπραγματεύσεις

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS, μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις  και μέλος του κόμματος «Υπηρέτης του Λαού» Νταβίντ Αραχαμία, ανέφερε ότι ο επόμενος γύρος θα θα διεξαχθεί στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας, όπως και ο προηγούμενος.

Σύμφωνα με τον Arakhamia, οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν στις 15:00 μ.μ. τοπική ώρα (συμπίπτει με την ώρα Μόσχας) στην Belovezhskaya Pushcha.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής στο κανάλι Soloviev Live στο YouTube, ένα μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας και ένας ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος, ο Λεονίντ Σλούτσκι, επιβεβαίωσε ότι ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων μπορεί πράγματι να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου.