Μπισκοτοζελέ

Το γλυκό των παιδικών μας χρόνων σε μια light εκδοχή.

Φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 15΄ Αναμονή 4½ ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 15 μερίδες)

2 φάκελοι ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη

2/3 πακέτου πτι μπερ ολικής άλεσης

2 φάκελοι Ανθος Αραβοσίτου βανίλια

Ζάχαρη όση αναγράφεται στη συσκευασία του Ανθος Αραβοσίτου ή όση θέλουμε

1.300 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Φτιάχνουμε πρώτα το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του και το βάζουμε στο ψυγείο.

Στο μεταξύ, βάζουμε τα μπισκότα μας το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να αφήνουμε κενά ανάμεσά τους, ώστε να σχηματίζουν μία βάση, μέσα σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο πυρέξ, ταψί ή άλλο σκεύος της επιλογής μας. Ετοιμάζουμε την κρέμα Ανθος Αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και, όπως είναι ζεστή, την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Περιμένουμε για περίπου 30 λεπτά ώστε να κρυώσει ελαφρώς η κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου και απλώνουμε από πάνω της το ζελέ. Σε αυτό το σημείο χρειάζεται προσοχή. Το ζελέ δεν θα πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί εντελώς γιατί δεν θα απλώνεται πάνω στο γλυκό, αλλά ούτε και να είναι πολύ υγρό γιατί θα τρέξει στη βάση του πυρέξ και δεν θα σταθεί στην επιφάνεια. Θα πρέπει να το ρίξουμε μόλις αρχίσει να σταθεροποιείται. Αν δεν το προλάβουμε και έχει πήξει πολύ, το βράζουμε με λίγο νερό και περιμένουμε να κρυώσει όσο πρέπει για να το απλώσουμε. Στη συνέχεια, βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες προτού το σερβίρουμε.

Αν το θέλουμε πιο άγλυκο, φτιάχνουμε την κρέμα με λιγότερη ζάχαρη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk