Συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ. «Η Ουκρανία αρνήθηκε να διαπραγματευτεί», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, τα στρατεύματα της χώρας διέκοψαν τις επιχειρήσεις τους προσωρινά το απόγευμα της Παρασκευής, μέχρι να έρθει η απάντηση της Ουκρανίας. Όμως, όταν έφτασε η αρνητική απάντηση, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις ξεκίνησαν ξανά.

«Χθες το απόγευμα, σε σύνδεση με τις αναμενόμενες συνομιλίες με την ουκρανική ηγεσία, ο Ρώσος πρόεδρος και ανώτατος στρατιωτικός ηγέτης διέταξαν την διακοπή της επέλασης των κύριων δυνάμεων», είπε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους το Σάββατο.

«Όταν η ουκρανική πλευρά ουσιαστικά αρνήθηκε να διαπραγματευτεί, η επέλαση των κύριων ρωσικών δυνάμεων ξεκίνησε το απόγευμα, όπως προβλέπει το επιχειρησιακό πλάνο», είπε.

Τι αναφέρει η πλευρά της Ουκρανίας

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος του επικεφαλής του ουκρανικού προεδρικού γραφείου επεσήμανε πως το Κίεβο απέρριψε τις συνομιλίες με τη Ρωσία επειδή «οι συνθήκες ήταν απαράδεκτες».

Θυμίζουμε ότι σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος επισήμανε ότι η Ουκρανία έχει αποκρούσει την επίθεση της Ρωσίας και έχει στον έλεγχό της το Κίεβο και άλλες κομβικές πόλεις.

«Σταθήκαμε όρθιοι και πολεμήσαμε με επιτυχία τις επιθέσεις του εχθρού. Οι μάχες συνεχίζονται. Σε πολλές πόλεις και περιοχές της πολιτείας μας. Αλλά ξέρουμε ότι προστατεύουμε, – τη χώρα, τη γη, το μέλλον των παιδιών.

Το Κίεβο και οι βασικές πόλεις γύρω από την πρωτεύουσα ελέγχονται από τον στρατό μας. Οι κατακτητές ήθελαν να μπλοκάρουν το κέντρο του κράτους μας και να βάλουν εδώ μια μαριονέτα τους, όπως στο Ντονέτσκ. Δεν το επιτρέψαμε».