Υπουργείο Υγείας – Η απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα

Διευκρινίσεις του υπουργείου Υγείας με αφορμή την ανάρτηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την 5ημερη καραντίνα

Ο Αλέξης Τσίπρας, που συνεχίζει να βγαίνει θετικός στον κορωνοϊό, σε ανάρτησή του άφησε αιχμές για τον ΕΟΔΥ, ενώ ο Οργανισμός εξέδωσε απάντηση που αναφέρεται στην κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά. Είναι απολύτως σαφές, όσον αφορά στις οδηγίες για τη λήξη της καραντίνας, ότι ύστερα από 5 ημέρες ήπιας νόσου και εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα σύμπτωμα, οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή δραστηριότητά τους με βασική προϋπόθεση να φορούν συνεχώς μάσκα υψηλής προστασίας και να τηρούν απαρέγκλιτα τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μετά την 5η μέρα, χωρίς συμπτώματα και με τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλες τις επαφές, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Προφανώς τα ανωτέρω δεν ισχύουν για όσους έχουν συμπτώματα».

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk