Ριζότο με σπανάκι

Ο στόχος στο ριζότο είναι με το δούλεμα στο τηγάνι να βγαίνει άμυλο από το ρύζι και να επιτύχουμε μια ωραία πλούσια υφή στο φαγητό. Το συγκεκριμένο ταιριάζει ιδανικά με τυρί φέτα.

Φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 1′ Μαγείρεμα τουλάχιστον 15′

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

100 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο ή ξερό, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

250 γρ. ρύζι Καρολίνα (ή αρμπόριο)

400 γρ. (περίπου) σπιτικός ζωμός λαχανικών (ή έτοιμος βιολογικός) ή νερό

240 ml λευκό κρασί

½ κουτ. γλυκού αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

400 γρ. σπανάκι καθαρισμένο (ή έτοιμο πλυμμένο), ψιλοκομμένο

150 γρ. φέτα

50 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος

50 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

50 γρ. μυρώνια ψιλοκομμένα

Χυμός από 1 λεμόνι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κάψει και τσιγαρίζουμε εκεί το κρεμμυδάκι για 5′ – 10′. Οταν καραμελώσει, προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 1′ – 2′. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, ενώ ταυτόχρονα προσθέτουμε εναλλάξ λίγο ζωμό και λίγο κρασί. Ρίχνουμε μόνο τη μισή ποσότητα από τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το ρύζι μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Τότε προσθέτουμε το σπανάκι και πάλι σιγά-σιγά τον υπόλοιπο ζωμό εναλλάξ με το υπόλοιπο κρασί. Η όλη διαδικασία θα μας πάρει πάνω από 15′. Ο στόχος στο ριζότο είναι με το δούλεμα στο τηγάνι να βγαίνει άμυλο από το ρύζι και να επιτύχουμε μια ωραία πλούσια υφή στο φαγητό. Οταν φτάσει το ρύζι να είναι al dente, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Οσο είναι πολύ ζεστό, ρίχνουμε κομματιασμένη τη φέτα, τα μυρωδικά και τον χυμό λεμονιού. Δοκιμάζουμε στη γεύση και ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk