Κουλούρι Θεσσαλονίκης με τηγανητά αυγά

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Μια γρήγορη και εύκολη πρόταση για ένα ελληνικό κυριακάτικο (και όχι μόνο) πρωινό.

Προετοιμασία: 3΄, Μαγείρεμα 5΄

ΥΛΙΚΑ (για δύο μερίδες)

2 κουλούρια Θεσσαλονίκης

4 αβγά

2 λεπτές φέτες προσούτο Ευρυτανίας κομμένες στη μέση ή στα τέσσερα

4 τοματίνια κομμένα στα δύο

λάδι για τηγάνισμα

θαλασσινό αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

μαυροκούκι για το σερβίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε καλά. Τοποθετούμε ένα κουλούρι στο τηγάνι και μέσα στην τρύπα του σπάμε τα δύο αβγά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανάμεσα στα αβγά τοποθετούμε τα κομμάτια προσούτο και τα τοματίνια. Τηγανίζουμε μέχρι να ψηθούν τα αβγά όπως τα προτιμάμε. Σερβίρουμε προσεκτικά με σπάτουλα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, και πασπαλίζουμε με λίγο μαυροκούκι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο κουλούρι και τα υπόλοιπα υλικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
Helios Kiosk