Σούπα γλυκοπατάτας με μπέικον και κάστανα

Το τζίντζερ ισορροπεί με τη γλυκοπατάτα ενώ το μπέικον δίνει μια καπνιστή νότα στην εξαίσια αυτή σούπα.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο 30′

Υλικά (για 4 άτομα)

30 ml ελαιόλαδο

60 γρ. μπέικον σε φέτες, ψιλοκομμένο

3 πράσα, ψιλοκομμένα

60 ml μπράντι (κονιάκ)

1 κ. γλυκιά κολοκύθα, σε κύβους (στα σουπερμάρκετ)

3 κ.σ. φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι ή 1½ ξερό

30 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο

400 γρ. γάλα καρύδας

4 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού

60 γρ. κρέμα γάλακτος

30 γρ. βούτυρο

100 γρ. κάστανα προβρασμένα, κομμένα σε τέταρτα

100 γρ. καπνιστό μπέικον, σε μεγάλους κύβους

Αλάτι, κόκκινο πιπέρι

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον για 2 λεπτά. Βάζουμε και το πράσο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα, χωρίς να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το μπράντι (κονιάκ), αφήνουμε να εξατμισθεί και προσθέτουμε την κολοκύθα, το θυμάρι, το τζίντζερ, το γάλα καρύδας, τα φύλλα βασιλικού, και νερό τόσο ώστε να σκεπαστεί η κολοκύθα.

Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα (περίπου 15-20 λεπτά) και συμπυκνωθούν τα υγρά.

Με ένα ραβδομπλέντερ λιώνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αλάτι.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε 30 γρ. βούτυρο και καραμελώνουμε ξεχωριστά τα κάστανα και ξεχωριστά το μπέικον σε μεγάλους κύβους.

Τα σερβίρουμε πάνω απο τη σούπα όταν είναι έτοιμη. Μπορούμε να διακοσμήσουμε με λίγο καυτερό κόκκινο πιπέρι και φύλλα φρέσκου βασιλικού ή κόλιαντρου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk