Για επαναλαμβανόμενα μέτρα – ευχολόγια κάνει λόγο το ΚΚΕ με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι τα μέτρα τα οποία επαναλαμβάνονται κάθε τρεις και λίγο χωρίς κανένα αποτέλεσμα οδηγούν σε τραγικά αδιέξοδα και παράλληλα ο Περισσός εγκαλεί την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά μετακυλίει το κόστος για τα τεστ και τις μάσκες αυξημένης προστασίας στον ελληνικό λαό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Προβλέψεις για ρεκόρ κρουσμάτων, με ευχολόγια και συστάσεις ατομικής ευθύνης, χωρίς καμία στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για χώρους δουλειάς, σχολεία, μέσα μεταφοράς, που αποτελούν εστίες μετάδοσης.

»Επιδημιολογική επιτήρηση στα λόγια, χωρίς δωρεάν κι επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο τον πληθυσμό. Μάσκες αυξημένης προστασίας, με μετακύλιση του αυξημένου κόστους στο λαό και τους εργαζόμενους.

»Αυτή είναι η ουσία των κυβερνητικών μέτρων για την πανδημία, τα οποία επαναλαμβάνονται -χωρίς κανένα αποτέλεσμα- κάθε τρεις και λίγο, οδηγώντας σε τραγικά αδιέξοδα και αποτελέσματα».