Αντιμέτωπη με την προβληματική διαχείριση της δεύτερης φάσης της πανδημίας και της αθεράπευτης παθογένειας του ΕΣΥ βρίσκεται η κυβέρνηση, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα και ενώ αναμένεται με ιδιαίτερη ανησυχία το επόμενο κύμα της COVID-19, λόγω της βέβαιης εξάπλωσης της μετάλλαξης Oμικρον.

Η δημοσίευση της έκθεσης αιφνιδίασε το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον ίδιο. Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου και συνεργάτες του Πρωθυπουργού επιμένουν σε όλους τους τόνους ότι δεν είχαν γνώση για το περιεχόμενο της έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτήν διαπιστώνονται σημαντικές αδυναμίες του Συστήματος Υγείας, επισημαίνονται προβλήματα των περιφερειακών δομών και περιγράφονται τα υψηλά ποσοστά θνητότητας ασθενών οι οποίοι διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ.

Το τελευταίο αυτό στοιχείο, σε συνδυασμό με το δεδομένο ότι η έκθεση εκπονήθηκε τον προηγούμενο Μάιο, άφησε εκτεθειμένο τον Πρωθυπουργό, λόγω και της δήλωσής του στη Βουλή την 1η Δεκεμβρίου σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι μεγαλύτερη η θνητότητα στους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί