Στη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για τη θνητότητα στις ΜΕΘ αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι τη δημοσιοποίησή της.

Ο κ. Οικονόμου στη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, υπογράμμισε ακόμα ότι η μελέτη επαναλαμβάνει στοιχεία για αυξημένη θνητότητα όταν υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ.

« Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε πρωτόγνωρες συνθήκες έχει γίνει μία συγκλονιστική προσπάθεια αναβάθμισης του ΕΣΥ με υπερδιπλασιασμό των ΜΕΘ.

Η διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ γίνεται από ανάγκη μέχρι να καταστεί εφικτή η μεταφορά τους σε ΜΕΘ» τόνισε για να προσθέσει.

«Προφανώς στις ΜΕΘ υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση».

Διαβάστε επίσης: Μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για ΜΕΘ στην Ελλάδα – Θα είχαν σωθεί 1.500 ζωές αν είχε λιγότερη πίεση το ΕΣΥ 

«Πυρά» σε Τσίπρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην κριτική από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι ο «Αλέξης Τσίπρας κανιβαλίζει μία επιστημονική μελέτη για να τη φέρει στα δικά του μέτρα».

Εκμεταλλεύεται, πρόσθεσε, «το φόβο των ανθρώπων για την πανδημία». Μάλιστα απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ουσιαστικά νωρίτερα κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, ότι «θέλει πολύ θράσος να μιλάει για παραίτηση εκείνος που είναι παραιτημένος από την πραγματικότητα και την ευθύνη».

Η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, επανέλαβε,  δεν είχε παραδοθεί στον πρωθυπουργό ή συνεργάτες τους και σημείωσε ότι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτή είναι διαπιστώσεις που αφορούν χρόνιες παθογένειες του ΕΣΥ.