Πρεμιέρα… θα κάνει σήμερα Τρίτη ο Νίκος Ανδρουλάκης ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ειδικότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, με την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σήμερα στις 4μμ, αναμένεται να ανακοινώσει τα ονόματα των εκπροσώπων του στη Βουλή, καθότι ο ίδιος δεν είναι βουλευτής.

Επίσης, αναμένεται να δώσει και το πρώτο συνολικό πολιτικό και αντιπολιτευτικό στίγμα επί του πεδίου καθώς λίγο μετά, στις 6 το απόγευμα σήμερα, ξεκινάει η μάχη του προϋπολογισμού που θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία του Σαββάτου.

Τα πιθανότερα ονόματα

Το επικρατέστερο σενάριο για την ανάληψη της προεδρίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θέλει τον κ. Ανδρουλάκη να προτείνει για τη θέση αυτή τον μέχρι σήμερα δεύτερο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Μιχάλη Κατρίνη, και αυτό διότι ο κ. Κατρίνης θεωρείται ότι έχει ένα προβάδισμα έναντι του κ. Σκανδαλίδη λόγω του μηνύματος ανανέωσης που θέλει να στείλει ο κ. Ανδρουλάκης.

Υπάρχει ένα ερωτηματικό τι θα γίνει με τον μέχρι σήμερα δεύτερο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και ουσιαστικά άτυπο πρόεδρο της ΚΟ μετά το θάνατο της Φώφης Γεννηματά, Κώστα Σκανδαλίδη. Για τη μία εκ των δύο θέσεων των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Ανδρουλάκη να προτείνει μία εκ των Νάντια Γιαννακοπούλου ή Χαρά Κεφαλίδου, σε μια κίνηση που ερμηνεύεται και ως άνοιγμα του νεοκλεγέντα προέδρου προς την πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου.

Από εκεί και πέρα θεωρείται βέβαιο ότι ο Βασίλης Κεγκέρογλου -ο οποίος στήριξε τον Γιώργο Παπανδρέου- δεν θα παραμείνει γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ. Για τη θέση αυτή ο κ. Ανδρουλάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προτίθεται να προτείνει τη βουλευτή Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη.