Σε επαναπροσδιορισμό της τακτικής του στο πολιτικό πεδίο και στην οικονομία προχωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με φόντο τις εξελίξεις που αναμένεται να πυροδοτήσει η αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ και εν όψει της νέας περιόδου, η οποία ξεκινά με τη συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού την ερχόμενη εβδομάδα.

Με εφόδιο τα εντυπωσιακά στοιχεία της ανάπτυξης του γ’ τριμήνου (13,9%) και την αναμενόμενη επαλήθευση των προσδοκιών για ετήσιους ρυθμούς της τάξης του 7%, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να περιγράψει τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στην επικείμενη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2022.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι παρεμβάσεις στα πεδία των μειώσεων στους συντελεστές ΦΠΑ, των αναπροσαρμογών του ΕΝΦΙΑ και πρωτίστως στις αυξήσεις των μισθών και στις μειώσεις των εισφορών. Παράλληλα, όμως, έμφαση αναμένεται ότι θα δοθεί στον συνδυασμό μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων ως αντίβαρων στη λιτότητα.

Η αναμενόμενη επιβεβαίωση της αλματώδους ανάπτυξης, σε συνδυασμό με την προεκλογική δέσμευση της ΝΔ για «αύξηση κατώτατου μισθού σε ποσοστά διπλάσια από την αντίστοιχη του ΑΕΠ», αλλά και τις έντονες πληθωριστικές πιέσεις, έχει ήδη διαμορφώσει ένα πλαίσιο υψηλών προσδοκιών στους εργαζομένους, ιδιαιτέρως δε στους χαμηλόμισθους.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί