«Οφείλω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και σε όλες και όλους εσάς, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που από τη στιγμή που ο πρόεδρός μας με πρότεινε για τη θέση του γραμματέα, σπεύσατε να αγκαλιάσετε αυτήν την υποψηφιότητα, τιμώντας με, με την υπογραφή σας. Όλο αυτό αποτελεί τεράστια τιμή και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη, η οποία μεγαλώνει γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι μια παράταξη που για μένα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια της ζωής μου» τόνισε ο νεοεκλεγείς γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Επίσης μιλώντας για το έργο της κυβέρνησης είπε ότι έλυσε εκκρεμότητες που δεν είχαν λυθεί δεκαετίες και πέτυχε στόχους που φάνταζαν ουτοπικοί. «Ψήλωσε τη χώρα εντός και εκτός συνόρων. Αντιμετώπισε τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ιστορίας εντός και εκτός συνόρων χωρίς να μείνει κανένας πίσω» σημείωσε και  πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι η σημερινή ομιλία του προέδρου μας, ειδικά στο σκέλος που αφορά την πρόοδο είναι μία ομιλία που πρέπει όλοι πολύ καλά να διαβάσουμε ξανά, να ακούσουμε γιατί είναι η καλύτερη απάντηση σε όλα αυτά που ζήσαμε στα αμφιθέατρα, στις δουλειές μας όλα αυτά τα χρόνια».

Στη συνέχεια ο Παύλος Μαρινάκης δεσμεύτηκε για ένα κόμμα ανοιχτό για όλες και όλους, για τα μέλη αλλά για κάθε πολίτη, ένα κόμμα σε κίνηση σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, δίπλα σε κάθε οργάνωση, σε κάθε επαγγελματική ομάδα, στα επιμελητήρια, στα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε όλους τους πολίτες. Ένα κόμμα, όπως είπε, σύγχρονο και ψηφιακό.

«Ένα κόμμα που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλες και όλους, σε όλες τις γυναίκες και τους άνδρες της Νέας Δημοκρατίας. Χωρίς αποκλεισμούς. Ένα κόμμα ουσιαστικά πολιτικό που θα προτείνει στην κυβέρνηση, θα προβάλλει το σπουδαίο έργο της και δεν θα διστάζει στιγμή να αντιπαρατεθεί με λαϊκιστές, με εμπόρους ελπίδας και με όλους αυτούς που διακινούν μόνο ψέματα. Ένα κόμμα πρότυπο διεθνώς, που θα ακολουθεί τα βήματα του προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, που οι πρωτοβουλίες του αποτελούν πλέον διεθνείς πρακτικές, πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και βέβαια, ένα κόμμα νικηφόρο, για τις μεγάλες νίκες που έρχονται» τόνισε ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι οι νέοι οφείλουν να φέρνουν το καινούργιο γιατί αλλιώς υποθηκεύουν το ίδιο τους το μέλλον. «Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει έμπρακτα ότι νοιάζεται για τους νέους. Νοιάζεται, όμως, και για το όραμα τους και για τις ιδέες τους» σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης και ευχαρίστησε τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που τον εξέλεξαν γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής.

Ο απερχόμενος γραμματέας, Γιώργος Στεργίου, αφού έκανε ένα σύντομο απολογισμό, σημείωσε ότι παρά την απρόσμενη συγκυρία της πανδημίας, η οργανωμένη βάση της ΝΔ επέδειξε μία μοναδική προσαρμοστικότητα στα νέα δεδομένα. «Μόνο ζωντανοί οργανισμοί και με μέλλον διαθέτουν τέτοια ικανότητα. Δυόμισι χρόνια επιδιώξαμε ο λόγος και οι απόψεις του κόμματος να έχουν αμιγώς και βαθιά πολιτικά χαρακτηριστικά. Έχοντας ως θεμέλιο τις φιλελεύθερες αρχές μας δώσαμε τη μάχη του συγκεκριμένου με σύνεση και πειθώ. Και δεν διστάσαμε να υπάρξουμε αυστηροί ως κόμμα όταν έλαβα δύσκολες και καθόλου ευχάριστες πειθαρχικές αποφάσεις για κάποια μεμονωμένα μέλη μας που ξέφυγαν από τα όρια παρασυρόμενα σε φραστικές υπερβολές και ακρότητες την ώρα που η κυβέρνηση έδινε πολυμέτωπους αγώνες. Δεν επιτρέψαμε έτσι να θολώσουμε το μήνυμά μας στην κοινωνία» είπε. «Μακάρι και άλλα κόμματα να έκαναν το ίδιο αλλά πώς να συμβεί αυτό άραγε όταν ο λαϊκισμός, οι ύβρεις και οι απρέπειες δεν αποτελούν περιθωριακές πρακτικές κάποιων κομματικών τους τρολ αλλά συνθέτουν πια την κεντρική πολιτική γραμμή της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε και πρόσθεσε «η πολιτισμένη διαφωνία είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας. Οι λεκτικοί ρύποι όμως είναι το απόβλητό της. Αυτήν τη φιλοσοφία της πολιτικής ευπρέπειας πρέπει να προστατεύσουμε ως κόρην οφθαλμού».