Το θέμα είναι να μην πανικοβληθούμε – γιατί με 85 νεκρούς κατά μέσον όρο την ημέρα, πλησιάζουμε ταχύτατα στους αριθμούς που είχαμε πριν από έναν χρόνο ακριβώς, δηλαδή στους 100 νεκρούς καθημερινά· τότε που δεν είχαμε εμβόλια και τα μόνα αποτρεπτικά μέτρα ήσαν ο εγκλεισμός, οι μάσκες, οι αποστάσεις και η άχρηστη – όπως αποδείχθηκε τελικά – σχολαστική καθαριότητα των χεριών.

Φέτος, με εμβόλια και στους ίδιους αριθμούς; Μήπως είναι άχρηστα τα εμβόλια, μήπως έχουν δίκιο οι αντιεμβολιαστές; Είναι στημένη απάτη όλο αυτό για να μας υποδουλώσουν με τσιπ σκοτεινές δυνάμεις ή είναι θεϊκό τιμωρητικό σχέδιο και όλοι εμείς που εμβολιαζόμαστε θα πεθάνουμε από καρκίνο, θα τρελαθούμε, θα μεταλλαχθούμε σε τέρατα, θα βγάλουμε κέρατα;

Ητοι, αν έχουν δίκιο οι αντιεμβολιαστές, είτε θα γίνουμε «ντανιασμένη αγέλη» είτε θα εξαφανιστούμε όσοι εμβολιαστήκαμε – και στις δύο περιπτώσεις, θα κυριαρχούν στον κόσμο οι αντιεμβολιαστές· στην πρώτη περίπτωση ως κυρίαρχα Alpha-male της αγέλης ημών των εκφυλισμένων εμβολιασμένων, στη δεύτερη περίπτωση ως μόνοι κυρίαρχοι της γης αφού εμείς θα έχουμε εξαφανιστεί.

Ημερολόγιό μου, αν θεοί ή δαίμονες, η μοίρα ή η φύση προγραμματίζουν ως μέλλον της ανθρωπότητας τους αντιεμβολιαστές, προτιμώ να βγάλω κέρατα ή να μεταλλαχθώ σε γαιοσκώληκα – καλά ήμουν ως άνθρωπος ως τώρα, πάει, τέλειωσε το είδος μου. Είχα την ψευδαίσθηση πως οι φανατικοί, οι μανιακοί, οι ανορθολογικοί, οι επηρμένοι προφήτες μειώνονταν σταθερά με την πρόοδο. Αν αυτοί είναι το μέλλον της ανθρωπότητας, προτιμώ εγώ να είμαι το παρελθόν της.

Αν έχουν δίκιο οι αντιεμβολιαστές, προτιμώ να είμαι κάπως σαν τους δεινόσαυρους ή τα μαμούθ που εξαφανίστηκαν – καλά πέρασα, δεν έχω παράπονο.

 

Τέταρτο κύμα

Αν όμως έχουν άδικο, αφού οι εμβολιασμένοι είναι μόνο το 10%-15% των θυμάτων, πρέπει να ξεκληριστούν όλοι οι ανεμβολίαστοι για να καμφθεί η επιδημία; Ελπίζω όχι, υπάρχει το θετικό ότι τις τελευταίες ημέρες πολλαπλασιάζονται οι εμβολιασμοί, θα πειστούν και άλλοι να φερθούν λογικά, κάποια στιγμή θα υπάρξει συλλογική ανοσία και θα προστατεύουμε εμείς οι πολλοί ηλίθιοι τους λίγους πανέξυπνους που νομίζουν πως είναι το μέλλον του ανθρώπινου είδους.

l Υπάρχει και άλλο θετικό στοιχείο: η καθηγήτρια Αθηνά Λινού στηρίζει Γιώργο Παπανδρέου. Εμφανίστηκε περιχαρής σε συγκέντρωσή του κρατώντας σημαία του ΠαΣοΚ. Είναι αυτή που επεσήμανε το κορυφαίο επιστημονικό γεγονός ότι δεν έχουν γίνει πειράματα που να αποδεικνύουν ότι ο κορωνοϊός μεταφέρεται με τα κουταλάκια της μετάληψης – για τούτο ο Αλέξης Τσίπρας την πρότεινε ως κοινής αποδοχής υπουργό Υγείας.

Αν εκλεγεί ο Γιώργος Παπανδρέου, αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνει υπουργός, να υπερβούμε το ψευτοδίλημμα «ναι ή όχι στο εμβόλιο» και να σωθούμε μεταλαβαίνοντας, που αφού δεν κάνει κακό, γιατί να μην κάνει καλό; Είμαστε τυχερό έθνος.

l Μήπως αποτελέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμπόδιο; Το σκεφτόμουν γιατί νόμιζα ότι δεν είναι «κούλης» αλλά cool τύπος: λογικός, τον ενδιαφέρει η ουσία, αποφεύγει τα μεγάλα λόγια και αντιπαρέρχεται τις ύβρεις – μου άρεσε αυτό. Τον άκουσα όμως προχθές στη βουλή να λέει στον Αλέξη Τσίπρα «είστε απλά ψεύτης, ψεύτης. Και ψεύτης θα παραμείνετε». Αν έτσι εξελίσσεται, δεν βλέπω γιατί θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια Τσίπρα – Παπανδρέου.

l Οι ειδικοί προβλέπουν ότι στις αρχές Δεκεμβρίου θα έχει κορυφωθεί το τέταρτο κύμα και θα αρχίσει να εξομαλύνεται η κατάσταση – μακάρι να έχουν δίκιο, άλλη καραντίνα δεν θα την αντέξουμε, ούτε ψυχολογικά ούτε οικονομικά: ήδη το δημόσιο χρέος έφθασε τα 355 δισεκατομμύρια – και ήταν μόλις 300 το 2012, μετά το κούρεμα – ενώ το φετινό έλλειμμα του προϋπολογισμού εκτιμάται σε 10% του ΑΕΠ. Πού θα βρεθούν χρήματα για ενίσχυση κλειστών επιχειρήσεων και άεργων εργαζομένων;

l Μήπως μας δώσουν τα πάμπλουτα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τα οποία έχουμε αμυντική συμμαχία αντίστοιχη προς τη γαλλική; Ισως, γιατί εκεί που η τουρκική λίρα έτεινε να γίνει μία πεντάρα του ευρώ, οι σεΐχηδες της έδωσαν το φιλί της ζωής με χρηματοδότηση 10 δισ. και τώρα πλησιάζει στα 8 λεπτά.

Ετσι που έχει υποτιμηθεί η λίρα, μπορείς «να αγοράσεις Τουρκία» πολύ φθηνά – αυτό μάλλον κάνουν τα εμιράτα. Μολοντούτο, την πολιτική του που οδηγεί σε υποτίμηση της λίρας, ο Ταγίπ Ερντογάν την ονομάζει «Πόλεμο Οικονομικής Ανεξαρτησίας» – χειρότερος και από αντιεμβολιαστή δηλαδή στη διαστροφή της πραγματικότητας.

l Αλλά σαν τον ηθοποιό Αρη Σερβετάλη δεν έχει: «Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί» είναι η φιλοσοφική εξήγηση γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο για εμβολιασμένους και να συμμετέχει σε ««πιστοποιημένο» ντάνιασμα ανθρώπων». «Δεν είμαστε αγέλη» αλλά άνθρωποι με «μοναδικό ξεχωριστό πρόσωπο» ξεκαθάρισε.

Η βασιλεία των ουρανών

Υπάρχουμε λοιπόν όλοι εμείς που στοιβαζόμαστε σε ντάνες και τα μεγάλα αγέρωχα πνεύματα, που έχουν πρόσωπο, ενώ εμείς είμαστε άμορφη μάζα. Την αρρώστια της έπαρσης πρέπει να την κόλλησε την εποχή που υποδύθηκε τον άγιο Νεκτάριο: κατάλαβε πως αξίζει περισσότερο να γραφεί στο αγιολόγιο των παλαιοημερολογιτών, να τον προσκυνούν στις εκκλησιές οι νεκταριανιστές, παρά να τον ποδοπατούν οι περαστικοί στο Walk of Fame του Χόλιγουντ.

Και εγώ το ίδιο θα προτιμούσα – και την αιωνιότητα σε τόπους χλοερούς, φυσικά· είναι ωραίο να πιστεύεις στον παράδεισο, στην αιώνια ζωή, και επιπλέον να πιστεύεις ότι η πίστη σου είναι απόδειξη ελευθερίας και ανωτερότητας που σε ξεχωρίζει από την αγέλη.

Δεν είναι έπαρση – βλακεία είναι. Διότι οι πτωχοί τω πνεύματι αποτελούν το άλας της γης και θα κληρονομήσουν τη Βασιλεία των Ουρανών – αλάτι από βαθιά, κατασκότεινα ορυχεία, όχι της ανοιχτής θάλασσας.

l Τι ωραία που ήταν η εποχή που είχαμε μόνο αντιμνημονιακούς… τώρα έχουμε αντιεμβολιαστές, αντιαπογραφικούς – και στην Αθήνα αντιμετρικούς, δεν θέλουν σταθμό μετρό στη γειτονιά τους. Ολοι αυτοί τη Βασιλεία των Ουρανών θα κληρονομήσουν, είναι ευτυχείς αθάνατοι.

l Δεν πάω πίσω: την περασμένη εβδομάδα έγραψα την ανοησία ότι ο στίχος «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή» είναι του Ρίτσου. Ασυνείδητα, προπονούμαι για τη Βασιλεία των Ουρανών και εγώ.

ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ

Τσίπρας: «Νέο think tank, στη βάση απτών οραματικών στόχων». Χειροπιαστό, δηλαδή, όραμα! Οπως, άλλωστε, το είχε πει κάποτε κι ο George Bush: «That “vision” thing…».
ΣΤΑΥΡΟΣ, THING TANK

«Τα καταγγέλλω στον λαό ως αυριανός πρωθυπουργός» είπε στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δηλαδή και να θέλεις να φύγεις με σύνταξη από το ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ, δεν σε αφήνουν τα γεγονότα.
ΑΒΑΔΑΙΟΣ, ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΑΥΤΑ, ΑΡΗ!

Οταν ποθείς ένα ΟΧΙ και μόλις το αποκτήσεις το κάνεις ΝΑΙ, όσα ΟΧΙ και να πεις μετά, οι Ευμενίδες θα τα μεταμορφώνουν σε ΝΑΙ.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ Ο ΑΜΟΡΓΙΝΟΣ

Διόδωρε, με μείον 13 μονάδες διαφορά δηλώνει «αυριανός πρωθυπουργός»! Μόνο αν φάει 20 κατακέφαλα θα καταλάβει πως μόνος του τίτλος είναι το «πρώην πρωθυπουργός».
ΜΙΧ. ΜΑΡΤΙΑΛΗΣ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Με την επάνοδο στην εξουσία του Κ. Καραμανλή (του κανονικού) και του Α. Παπανδρέου προσπάθησε να εξομοιώσει ο Γ. Πεταλωτής την «επάνοδο» (;) του ΓΑΠ. «Και η κοσκινού τον άντρα της με τους πραματευτάδες».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΑΚΟΣ, ΛΑΡΙΣΑ

Είναι αντιφατικό ο κ. Σερβετάλης να μιλάει για «αγέλη» και να υπονοεί ότι οι εμβολιασμένοι είναι κοπάδι: στο σπίτι τού κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.
Οταν ρωτάς τον πνευματικό και «ποιμένα» σου – δηλαδή τον «βοσκό» σου – τι να κάνεις και πώς να πορευτείς στη ζωή, το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να μην καταγγέλλεις άλλους ότι αποτελούν «αγέλες» και «κοπάδια».
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, @GMAIL.COM

Πολλοί πιστεύουν στον Υιό του Θεού, αλλά αμφισβητούν το εμβόλιο του ιού. Αχ βρε ύψιλον τι μας κάνεις!
ΔΕΣΠΩ ΦΡΑΓΚΑΚΗ, ΑΘΗΝΑ

Πρέπει να ήταν πολύ γενναιόδωροι Θεός και Παναγία με τον κ. Φλώρο που τον αξίωσαν – όπως ο ίδιος είπε – να γίνει Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Η πτώση του F16 τις προάλλες, σε εκπαιδευτική άσκηση, ήταν θέλημα Χριστού;
Γ. Κ., ΚΥΜΗ

Αλέξη, παιδί μου, (διαρκής) «αυριανός Πρωθυπουργός» ήταν και ο Αρμάνδος Δελαπατρίδης…
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΧΙΑΣ