Σαλάτα με πορτοκάλι

Ένα πρωτότυπο και νόστιμο έδεσμα που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα.

Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

2 γλυκά πορτοκάλια

1 ματσάκι άγρια ρόκα

Για το άρτυμα

2 κουτ. σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο

1 πρέζα καπνιστή πάπρικα

ανθός αλατιού

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια από τη φλούδα τους και την άσπρη μεμβράνη. Πλένουμε, στεγνώνουμε και χοντροκόβουμε τη ρόκα. Κόβουμε το πορτοκάλι, όπως την ντομάτα στην ντοματοσαλάτα, ανακατεύουμε με τη ρόκα. Αλατίζουμε και προσθέτουμε την πάπρικα και το λάδι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk