Μεξικάνικη σάλτσα

Ταιριάζει με τσιπς τορτίγιας, με τάκος και σε πιάτα με αβγά. Μπαίνει, επίσης, σε πίτσα, ζυμαρικά, σάντουιτς, σε ψητά, σε ψητές πίτες και σε γιαουρτλού.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία: 10′, Αναμονή: 1-2 ώρες, Μαγείρεμα: 25′

ΥΛΙΚΑ (για 400 ml)

300 γρ. ώριμες ντομάτες

150 γρ. ξερό κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα

2 πιπεριές χαλαπένιο (αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους)

6 φρέσκα κλαράκια κόλιαντρο

2 λάιμ, ο χυμός

1 λεμόνι, ακέρωτο, το ξύσμα

1 κ.σ. αλάτι θαλασσινό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε το σχαροτήγανο, το γκριλ ή κάποιο βαρύ μαντεμένιο τηγάνι ώσπου να καπνίσει.

Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά απευθείας στο σκεύος να καψαλιστούν ώσπου να γίνουν μαύρα εξωτερικά, για περίπου 25′. Προσέχουμε να τα γυρνάμε για να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Το καψάλισμα είναι που δίνει την ιδιαίτερη γεύση στη σάλτσα ενώ κατά τα άλλα τα λαχανικά εσωτερικά μένουν ωμά.

Σε πολυμηχανή κουζίνας ή σε multi (θα χρειαστεί να το γεμίσουμε δυο-τρεις φορές) ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά και τα κόβουμε με διακοπτόμενη λειτουργία ώστε να επιτύχουμε ένα χοντροκομμένο μείγμα.

Αφήνουμε τη σάλτσα για 1-2 ώρες στην άκρη να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk