Ενα διαφορετικό «τείχος ανοσίας» χτίζεται από αυτό που προγραμμάτιζε η κυβέρνηση σχεδιάζοντας την επιχείρηση «Ελευθερία» ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο. Μόνο που στο τείχος αυτό θα είναι γραμμένα και τα ονόματα όσων ανεμβολίαστων έχασαν τη ζωή τους, ρισκάροντας με τις… δόσεις της φυσικής νόσησης.

Πρόκειται δε για μια παράδοξη – έως και ακατανόητη – εξέλιξη, καθώς, παρά την επάρκεια εμβολίων στη χώρα μας, τουλάχιστον 80.000 πολίτες (οι περισσότεροι χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού) μολύνθηκαν από τη μετάλλαξη Δέλτα κατά τις πρώτες 12 ημέρες του Νοεμβρίου, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ. Ακολουθώντας όμως τον πλέον κακοτράχαλο δρόμο, παίζουν την υγεία τους στα… ζάρια, γεγονός που αποτυπώνεται στην ολοένα αυξανόμενη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της χώρας.

Την ίδια ώρα, εμβολιασμένοι ασθενείς έναντι της λοίμωξης COVID-19 που αντιμετωπίζουν άλλα νοσήματα και χρειάζονται ιατροφαρμακευτική φροντίδα νοσηλεύονται σε ράντζα, με το ΕΣΥ να μετρά για μία ακόμη φορά τις πεπερασμένες δυνάμεις του αναζητώντας εφεδρείες και συμμαχίες. Εν τω μεταξύ, τα κακά σενάρια προβλέπουν ότι έως τα μέσα Δεκεμβρίου οι διασωληνωμένοι ασθενείς από επιπλοκές της λοίμωξης COVID θα αγγίξουν τους 900 με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής»