Στο βορειανατολικό άκρο της πολύχρωμης και πολύβουης Ινδίας ο επισκέπτης θα ανακαλύψει έναν κόσμο μαγικό: Θα απολαύσει τις καλύτερες ποιότητες τσαγιού, θα αγοράσει μεταξωτά υφάσματα υψηλής ποιότητας βαμμένα σε απίστευτες αποχρώσεις, και αν είναι τυχερός, ακολουθώντας τις ξεναγήσεις που γίνονται στην πανέμορφη φύση της περιοχής θα δει από κοντά τον μονόκερο ρινόκερο, θηλαστικό υπό εξαφάνιση που ζει εκεί και προστατεύεται από την κυβέρνηση της χώρας. Θα δει επίσης αρχαίες πόλεις, γραφικά χωριά και εντυπωσιακούς ναούς.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στην Αγγλία, εκατομμύρια άνθρωποι απολαμβάνουν μία από τις πιο δημοφιλείς συνήθεις της ημέρας, αυτή του απογευματινού τσαγιού. Μια συνήθεια, που μοιάζει περισσότερο με τελετουργικό, το οποίο υπόκειται σε συγκεκριμένους κανόνες συμπεριφοράς, αλλά και σε κάποιους περισσότερο πρακτικούς. Στα περισσότερα βρετανικά σπίτια, αλλά και στα καλύτερα ξενοδοχεία διεθνώς προσφέρονται πλούσια afternoon teas και μάλιστα με την υπογραφή κορυφαίων σεφ πατισιέ, ενώ πολύτιμες ποικιλίες επιλέγονται από όλα τα μέρη του κόσμου προκειμένου να ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», ο Κοσμάς Βίδος μας ξεναγεί στο μακρινό Ασαμ και η Ντιάνα Καρτσαγκούλη συναντά την κυρία Μαρίλη Γλύπτη-Κανελλάκη, βαθιά γνώστρια της art de la table, που μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά και ενδιαφέρουσες ιστορίες για την ιεροτελεστία του τσαγιού.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»