Η επίθεση στον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο από τον ιδιοκτήτη ταβέρνας στο Καστράκι Καλαμπάκας, απασχολεί τις τελευταίες μέρες έντονα την επικαιρότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση του διευθύνοντα Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, Σταμ. Δασκαλόπουλου.

Όπως αναφέρει η «Ελευθερία» και μεταδίδει το onlarissa.gr, η παρέμβαση του εισαγγελέα αφορά δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος αφορά στο εάν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση, ποιες. Το δεύτερο σκέλος αφορά στο να διερευνηθεί εάν οι παθόντες θα υποβάλλουν έγκληση ή όχι με δεδομένο ότι η προθεσμία υποβολής έγκλησης ολοκληρώνεται σε 3 μήνες.

Η επίθεση στον Βασιλακόπουλο

Ο κ. Βασιλακόπουλος, κατήγγειλε πως προπηλακίστηκε όταν συνάδελφοί του παρατήρησαν τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας γιατί δεν γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Κατευθυνόμενος σε ταβέρνα της περιοχής μαζί με περίπου 25 συναδέλφους του πνευμονολόγους, ο κ. Βασιλακόπουλος βρέθηκε στο στόχαστρο από τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, όταν ο Καθηγητής και οι συνάδελφοί του «ζητήσαμε να γίνει έλεγχος πιστοποιητικών υγειονομικής ασφάλειας και με πέταξαν έξω», όπως περιέγραψε ο ίδιος.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, μάλιστα, αποκάλυψε ότι γίνεται καθημερινά στόχος απειλών εξαιτίας της θέσης του υπέρ του εμβολιασμού ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, σε σημείο που «σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία. Πάρα πολλές φορές δέχομαι απειλές», ανέφερε.