Θύελλα αντιδράσεων έχει προκληθεί για την επίθεση που καταγγέλλει ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μαζί με περίπου 25 συναδέλφους του σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα, στην οποία είχαν πάει μετά το συνέδριο, όπου συμμετείχαν.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στο MEGA, όλα συνέβησαν το μεσημέρι του Σαββάτου όταν εκείνος μαζί με συναδέλφους του λοιμωξιολόγους θέλησαν να επισκεφτούν ταβέρνα της Καλαμπάκας για να γευματίσουν.

Ωστόσο, παρατήρησαν ότι το προσωπικό του μαγαζιού δεν προέβη στους απαραίτητους ελέγχους των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Ο συνάδελφός του και πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας κ. Στέλιος Λουκίδης θέλησε να παραπονεθεί για τους ελλιπείς ελέγχους στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, όπως και έπραξε.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, κάποιος από το προσωπικό του μαγαζιού να κατευθυνθεί στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων προκειμένου να τους διώξει, όπως κατήγγειλαν οι δύο γιατροί.

Κάπου εκεί άναψαν τα αίματα: Οι λοιμωξιολόγοι αποχώρησαν, με τον κ. Βασιλακόπουλο να δέχεται επίθεση από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, ο οποίος -σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες του γιατρού- απείλησε ότι θα του κάψει το αυτοκίνητο αν παραμείνει στην περιοχή.

Τι λέει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, αρνείται τις κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι όλοι οι έλεγχοι των πιστοποιητικών στους εσωτερικούς του χώρους πραγματοποιούνται κανονικά.

Παράλληλα, τονίζει ότι του ζητήθηκε από τον υπεύθυνο της ομάδας των λοιμωξιολόγων που βρίσκονταν εκεί να μην ελεγχθούν τα πιστοποιητικά, καθώς βιάζονται και είναι όλοι εμβολιασμένοι.

Τόνισε, δε, πως για τον ίδιο το περιστατικό θεωρείται λήξαν, ενώ το κατάστημα λειτουργεί κανονικά σήμερα.

Τα ευρήματα της αστυνομίας στην ταβέρνα

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα μετάδωσε η ΕΡΤ, μετά την καταγγελία του κ. Βασιλακόπουλου παρενέβη η αστυνομία, η οποία έκανε έλεγχο σε όλους τους πελάτες της ταβέρνας.

Από τους ελέγχους δεν προέκυψε καμιά παράβαση.