Με αφορμή την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μαζί με συναδέλφους του όταν ζήτησαν από ιδιοκτήτη ταβέρνας να κάνει έλεγχο πιστοποιητικών εμβολιασμού, το MEGA ανοίγει τον φάκελο των ελέγχων στα μαγαζιά εστίασης και η εικόνα είναι αποκαρδιωτική.

Λίγοι έλεγχοι ή πλημμελείς, ανεμβολίαστοι που μπαίνουν ανενόχλητοι σε μαγαζιά και άλλοι που επινοούν τρόπους για να τα καταφέρνουν χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. Την ίδια στιγμή δεν λείπουν οι εντάσεις.

Δεν λείπουν οι εντάσεις

Όπως περιγράφουν  οι ρεπόρτερ του MEGA: «Στο συγκεκριμένο κατάστημα εστίασης για να εισέλθουμε στον εσωτερικό χώρο πρέπει να έχουμε το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο χέρι αρκετοί είναι όμως εκείνοι που όπως λένε στην κάμερα του MEGA έχουν συναντήσει χώρους που δεν τους ζητούν τα απαραίτητα έγγραφα στην είσοδο».

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι των καταστημάτων υποστηρίζουν ότι καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με πελάτες που αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία τους.

«Εμείς ζητάμε ταυτότητες», λέει η Ανδριανή Νταλεμιάρη, υπεύθυνη υποδοχής του καταστήματος. Δεν λείπουν μάλιστα και οι εντάσεις.

Οι πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό βλέποντας σε πολλές περιπτώσεις ιδιοκτήτες εστίασης να μην κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους προτιμούν τους εξωτερικούς χώρους για να νιώθουν ασφαλείς.

Λουκέτα και πρόστιμα

Εντατικοί παραμένουν οι έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στην εστίαση για τον κοτρονιού μόνο χθες είχαμε 203 παραβάσεις σε καταστήματα εστίασης επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 20 καταστήματα σε όλη την επικράτεια 7 από αυτές σε καταστήματα της Αττικής και πραγματοποιήθηκαν 10 συλλήψεις υπευθύνων με την διαδικασία του αυτόφωρου.

  • 203 παραβάσεις
  • 20 αναστολές λειτουργίας στην επικράτειας
  • 7 αναστολές λειτουργίας Αττική
  • 10 συλλήψεις

Το πρόστιμο για την επιχείρηση που δεν συμμορφώνεται με τον κανονισμό ξεκινά από 2.000 ευρώ και φτάνει έως και 20.000 ευρώ