«Είναι ένα ξεχωριστό ταξίδι», έλεγε χαμογελώντας, σκεπασμένος με την αστερόεσσα έπειτα από το 87-82 του τελικού μεταξύ ΗΠΑ και Γαλλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στις 7 Αυγούστου 2021, στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας, με έναν χρόνο καθυστέρηση λόγω της πανδημίας, ο Κέβιν Ντουράντ είχε μόλις κερδίσει το τρίτο του συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο, όντας και πάλι ο κορυφαίος παίκτης με 29 πόντους – ακριβώς όπως και στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στο Λονδίνο (μόνο που εκεί είχε σημειώσει από 30).

Δικαιωματικά πλέον «Κάπτεν Αμέρικα», κατά το «New York Magazine», ο ύψους 2,08 μ. σμολ φόργουορντ των Μπρούκλιν Νετς μπορούσε να απολαύσει τη δόξα της απονομής και να ετοιμαστεί πνευματικά για ένα άλλο ταξίδι – όχι αυτό της επιστροφής στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά εκείνο της επερχόμενης 13ης του σεζόν στο NBA.

Στο επίπεδο του Ντουράντ, δις πρωταθλητή με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, δύο φορές MVP των τελικών, μία φορά MVP της κανονικής διάρκειας, τέσσερις φορές πρώτου σκόρερ, με 11 παρουσίες σε All-Star Game, οι διακοπές δεν είναι παρά το κενό διάστημα μεταξύ δύο εποχών αδρεναλίνης.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», ο Μάρκος Καρασαρίνης, με την ευκαιρία της πρόσφατης έναρξης του θεαματικού αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ, γράφει για το ταλέντο και τον χαρακτήρα του Κέβιν Ντουράντ που σύμφωνα με τα στοιχηματικά γραφεία είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Γιάννη Αντετοκούνμπο και των Μιλγουόκι Μπακς και για τον οποίο ο τίτλος του ΝΒΑ είναι μια προσωπική αναζήτηση.

 

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»