Τσάτνεϊ ντομάτας με τζίντζερ

Ταιριάζει με ψητά κρέατα, πουλερικά, με τυριά ωμά και ψητά.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία: 10′, Μαγείρεμα: 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για 750 ml)

500 γρ. ντομάτες

2 κόκκινα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1/2 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

1 κ.γ. σπόροι κόλιαντρου

1 κ.γ. σιναπόσπορος

30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

80 ml ξίδι από κόκκινο κρασί

Θαλασσινό αλάτι κατά βούληση

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βουτάμε τις ντομάτες για 2-3 λεπτά (ανάλογα με το πόσο χοντρόφλουδες είναι) σε ζεματιστό νερό και αμέσως μετά τις μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό. Τις αφήνουμε για 1 λεπτό, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και καβουρδίζουμε τους σπόρους κόλιαντρου και μουστάρδας μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι το μείγμα μας να δέσει και να γίνει σαν μαρμελάδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk