Προετοιμασία: 10′, Μαγείρεμα: 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για 750 ml)

500 γρ. ντομάτες

2 κόκκινα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1/2 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

1 κ.γ. σπόροι κόλιαντρου

1 κ.γ. σιναπόσπορος

30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

80 ml ξίδι από κόκκινο κρασί

Θαλασσινό αλάτι κατά βούληση

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βουτάμε τις ντομάτες για 2-3 λεπτά (ανάλογα με το πόσο χοντρόφλουδες είναι) σε ζεματιστό νερό και αμέσως μετά τις μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό. Τις αφήνουμε για 1 λεπτό, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και καβουρδίζουμε τους σπόρους κόλιαντρου και μουστάρδας μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι το μείγμα μας να δέσει και να γίνει σαν μαρμελάδα.