Θυμάμαι ότι παρατηρούσα με προσοχή μερικές εβδομάδες πριν τα ροζ σατέν βραδινά παπούτσια με μπαρέτα από κρύσταλλο (και την υπογραφή Jimmy Choo) να «τυλίγουν» τα πόδια της αειθαλούς Παλόμα Πικάσο. Η κόρη του Πάμπλο εξακολουθεί να ταξιδεύει ανά τον κόσμο, μαζεύοντας πάντα εμπειρίες και εικόνες.

Ο πατέρας της, επονομαζόμενος «ακροβάτης της τέχνης» (το BHMAgazino φιλοξενεί ένα αφιέρωμα για τα 140 χρόνια από τη γέννησή του), λάτρευε να κατοικεί σχεδόν μόνιμα – αν και Ισπανός – στη Νότια Γαλλία.

Η Παλόμα αντίθετα αγαπάει τη Νέα Υόρκη. Κάπου εκεί μεταξύ Park Avenue και ξενοδοχείου Pierre στο Central Park την είχα γνωρίσει και εγώ. Η Παλόμα κυκλοφορούσε τότε το άρωμα που έφερε το όνομά της με πρώτη παρουσίαση στο Bloomingdales, φορούσε μαύρα Saint Laurent, έτρεχε στα parties.

Τώρα επιλέγει διακοπές incognito στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα λαμπερά mansions συμπατριωτών μας στο Πόρτο Χέλι. Η Παλόμα, όπως και ο αδελφός της Ξαβιέ, συνηθίζει να μένει ελάχιστα στην Αθήνα. Η κόρη του Πάμπλο, η οποία δεν εγκαταλείπει ποτέ το κατακόκκινο κραγιόν, συνέφαγε σε κατοικία old money επιχειρηματιών κάτω από την Ακρόπολη.

Εκεί και η δημιουργός Χλόη Ομπολένσκι. Στη διάρκεια του γεύματος την επόμενη ημέρα σε κοντινή κατοικία πληροφορήθηκα ότι μέχρι τελευταία στιγμή υπήρχε μια προσπάθεια να «διορθωθεί» η κατάσταση με κάποιες προσκλήσεις που δεν εστάλησαν σε κάποια πρόσωπα με αφορμή τους πριγκιπικούς γάμους. Η Νουρ Φαρς, κόρη πάμπλουτου λιβανέζου επιχειρηματία και διάσημη σχεδιάστρια κοσμημάτων, δεν είχε αρχικά κληθεί. Αντίθετα με τις στενές της φίλες Ευγενία Νιάρχου και Μπιάνκα Μπραντολίνι. Τα κορίτσια λάμπουν πραγματικά. Είναι οι fashion icons της εποχής μας. Οσο για τα «λάθη»; Διορθώνονται όταν υπάρχουν επιφανείς wedding planners…