Αν είστε θαυμαστής του Steve Jobs, θα μπορέσετε σύντομα να αποκτήσετε μια υπογεγραμμένη, χειρόγραφη επιστολή που έγραψε ο αείμνηστος συνιδρυτής της Apple σε ηλικία 19 ετών.

Ο βρετανικός οίκος δημοπρασιών Bonhams πρόκειται να δημοπρατήσει στις 3 Νοεμβρίου την επιστολή , που έγραψε ο Τζομπς στον παιδικό του φίλο Τιμ Μπράουν.

Ο οίκος δημοπρασιών αναμένει ότι το σημείωμα μιας σελίδας-το οποίο περιλαμβάνει τις σκέψεις του Τζομπς για τον Ζεν Βουδισμό και τα σχέδιά του να ταξιδέψει στην Ινδία για να παρακολουθήσει το Kumbh Mela , ένα ινδουιστικό προσκυνηματικό και θρησκευτικό φεστιβάλ – θα πουληθεί μεταξύ 200.000 και 300.000 δολαρίων.

Η επιστολή χρονολογείται από τις 23 Φεβρουαρίου 1974, μόλις μια μέρα πριν από τα 19α γενέθλια του Τζομπς και περισσότερα από δύο χρόνια πριν ο Τζομπς και ο Στιβ Βόζνιακ συνιδρύσουν την Apple. Ο Bonhams περιγράφει το συλλεκτικό υλικό ως την πρώτη χειρόγραφη επιστολή του Steve Jobs που θα πουληθεί σε δημοπρασία.

Ο Τζομπς ξεκινά την επιστολή απαντώντας σε κάποια προηγούμενη αλληλογραφία του Μπράουν, γράφοντας με πεζά γράμματα: «Τότε έχω διαβάσει το γράμμα σου πολλές φορές / δεν ξέρω τι να πω. πολλά πρωινά ήρθαν και πέρασαν / άνθρωποι ήρθαν κι έφυγαν / έχω αγαπήσει και έχω κλάψει πολλές φορές. / Κάπως, όμως, κάτω από όλα δεν αλλάζει — καταλαβαίνεις;»