Ο Γιώργος Παπανδρέου, οριστικά, θα είναι και επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη ο πρώην πρωθυπουργός είχε συσκέψεις με το στενό πυρήνα των συνεργατών του και τους ανακοίνωσε την τελική του απόφαση. Τα πάντα ήταν έτοιμα. Οι απαιτούμενες υπογραφές είχαν ήδη συγκεντρωθεί.

Παρά το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός μέχρι και την τελευταία στιγμή άφηνε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο είναι σαφές ότι μέσα του είχε λάβει την απόφασή του εδώ και μέρες έχοντας πλήρη επίγνωση του σκηνικού που δημιουργεί η υποψηφιότητά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τη Φώφη Γεννηματά για τις προθέσεις του και αμέσως μετά θα τις δημοσιοποιήσει με τηλεοπτικό διάγγελμα μέχρι τις 8 το βράδυ, όπως αναφέρουν συνεργάτες του.

Νωρίτερα θα έχει ενημερώσει και την αρμόδια για τις υποψηφιότητες επιτροπή.

Από το περιβάλλον της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής έγινε γνωστό ότι η κυρία Γεννηματά «του ευχήθηκε καλή επιτυχία όπως και σε όλους τους υποψηφίους.

Η δήλωση του κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ολιγόλεπτη και θα αναφέρεται στην ανάγκη αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης και στην ανάγκη προοδευτικής κατεύθυνσης της χώρας.