Λίνα Μενδώνη «Είμαι άνθρωπος του καθήκοντος»

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ανοίγει τα χαρτιά της για τις ευθύνες, τις αγωνίες και τα σχέδιά της.

«Στην Ελλάδα µια γυναίκα πρέπει να εργαστεί πολύ περισσότερο για να κερδίσει την ισοτιµία µε έναν άνδρα» υποστηρίζει η Λίνα Μενδώνη και συνεχίζει: «Ευτυχώς, σιγά-σιγά τα πράγµατα αλλάζουν, ακόµα δεν έχουµε φθάσει όµως στο επιθυµητό αποτέλεσµα. Δεν θα ασχοληθούν το ίδιο εύκολα µε έναν άνδρα αν είναι χοντρός, αν φοράει διαρκώς το ίδιο κοστούµι, αν προτιµά κίτρινες ή κόκκινες γραβάτες, αν τα παπούτσια του είναι στραβοπατηµένα ή καλογυαλισµένα. Ασχολούνται κυρίως µε τις γυναίκες».

Το θέμα της ισότητας (και) στον εργασιακό χώρο απασχολεί ιδιαίτερα την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού. Την ίδια στιγμή, δεκάδες είναι και τα άλλα θέματα, τα ανοιχτά μέτωπα του υπουργείου της που την απασχολούν καθημερινά και που ζητούν λύση.

Στο «BHMAgazino – Special Issue: Πολιτισμός» που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» φιλοξενείται η εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε η υπουργός Πολιτισμού στον Κοσμά Βίδο για τις προκλήσεις, για τα έργα που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια, για όσα δρομολόγησε ή σκοπεύει να δρομολογήσει η ίδια.

Οπως μίλησε και για το πώς αντιλαμβάνεται τον θεσμικό ρόλο της, αλλά και για το πώς αντιμετωπίζει τις επιθέσεις και τη σκληρή κριτική που δέχεται. Επιβεβαιώνοντας πως, είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς μαζί της, παραμένει μια γυναίκα με σταθερές απόψεις, τις οποίες δεν φοβάται να εκφράσει.

Διαβάστε περισσότερα στο «BHMAgazino – Special Issue: Πολιτισμός» που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»