Σάλτσα με αβοκάντο, ντομάτα και μάραθο

Μια ωμή σάλτσα που συνοδεύει ιδανικά τα ψητά κρέατα, μπιφτέκια κοτόπουλου ή ένα πλατό τυριών .

Food styling Καρολίνα Δωρίτη. Φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 10΄ 

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 500 γρ.)

250 γρ. ντομάτα

25 γρ. ψιλοκομμένη πιπεριά

240 γρ. αβοκάντο

70 γρ. ψίχα ψωμιού

1 σκελίδα σκόρδο

15 γρ. μηλόξιδο

120 γρ. νερό

60 ml ελαιόλαδο

20 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

20 γρ. μάραθο ψιλοκομμένο, στην εποχή του. Διαφορετικά ½ κ.γ. μαραθόσπορο κοπανισμένο

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

200 γρ. αγγούρι σε κυβάκια για το σερβίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε την ντομάτα οριζόντια στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και με το μαχαίρι την κάνουμε κυβάκια. Ανακατεύουμε με την πιπεριά.

Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά χοντροκομμένα στο μούλτι ή σε πολυμηχάνημα κουζίνας και τα κάνουμε αλοιφή σαν μαγιονέζα.

Ανακατεύουμε με την ντομάτα, την πιπεριά και τον μάραθο (ή τον κοπανισμένο μαραθόσπορο).

Το βάζουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο αγγούρι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk