Salsa Cruda

Ιταλική ωμή σάλτσα, ιδανική για ζεστά ζυμαρικά αλλά και κρύα σαλάτα ζυμαρικών, ψητά μπιφτέκια και πράσινη σαλάτα.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη Φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 30

ΥΛΙΚΑ (για 500 γρ.)

3 μεγάλες ώριμες ντομάτες

50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

30 γρ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

100 ml ελαιολαδο

2/3 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση οριζοντίως και τις ξεσποριάζουμε. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε κυβάκια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον μισή ώρα πριν τη σερβίρουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk